Like ons!
Brown legt contractontbinding De Vries uit: 'Kan nu voor andere teams rijden'

F2 & F3

Brown legt contractontbinding De Vries uit: 'Kan nu voor andere teams rijden'

Volgens McLaren-teambaas Zak Brown is het beter voor Nyck de Vries dat hij geen McLaren-junior meer is. De Amerikaan denkt dat de 24-jarige Nederlander zo meer kans om door een ander team in de Formule 1 te worden opgepakt.

'We hadden het idee dat het, aangezien we het zeer onwaarschijnlijk achtten dat hij in een McLaren terecht zou komen, beter was als hij een vrij man zou zijn, zodat hij in staat is om voor andere teams te rijden', zei Brown in gesprek met Motorsport.com.

De Vries bevond zich bij McLaren achterin de rangorde. Het Britse team heeft momenteel de jonge Sergio Sette Camara onder contract als testcoureur, terwijl McLaren-telg Lando Norris nu in de Formule 1 actief is.

'Contract kan andere teams afschrikken'

Door zijn contract te ontbinden, hoopt Brown dat de kansen van De Vries bij andere teams toenemen. 'Vaak is het zo dat als een talent ergens onder contract staat, dit andere teams afschrikt om een coureur te benaderen. En zo kan het uiteindelijk nadelig zijn voor iemand zijn carrière en dat is in onze ogen niet juist om te doen.'

De Vries, die donderdagmiddag de poleposition pakte voor de Formule 2-race in Monaco, rijdt nu voor het derde achtereenvolgende jaar in de Formule 2 en komt nu uit voor topteam ART. Daar vormt hij een duo met de Rus Nikita Mazepin, die twee weken geleden voor Mercedes testte in Barcelona. (Foto: Instagram Nyck de Vries)

1 reacties

  1. johnnybgood

    johnnybgood

    26 May 2019 om 11:33

    ja of een ander team denkt,,,,,als mclaren ,m uit zijn contract laat gaan,vinden ze ,m gewoon niet genoeg,denk dat dat meer afschrikt dan dat ze een contract moeten afkopen,,,,typische amerikaanse crab die er wordt uit gegooid...

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven