Mick Schumacher weet nog niet of hij naar de Formule 1 gaat F2 & F3

Mick Schumacher weet nog niet of hij naar de Formule 1 gaat

Door Joris Verwijst 20 augustus 2019 | 21:16


Mick Schumacher, die dit jaar zijn debuut maakt in het F2 kampioenschap, weet nog niet of hij de komende jaren terecht zal komen in de Formule 1. Ondanks zijn recente zege in de junior-klasse, is de zoon van F1-legende Michael Schumacher nog niet zo zeker van zijn zaak. 

In een gesprek met Racer zegt Schumacher: 'Ik moet nog veel aan mezelf werken. Ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk te leren zodat als ik die stap ga maken, ik er klaar voor ben. De tijd zal het leren of ik volgend jaar of in de jaren daarna naar de Formule 1 ga, dat weet ik nu niet.' 

De twintigjarige Duitser maakte in 2015 zijn debuut bij het Nederlandse Van Amersfoort Racing in het Duitse F4 kampioenschap en doorloopt sindsdien de route richting de hoogste divisie. Na het winnen van het EK F3 in 2018, is hij dit jaar overgestapt naar de F2. Dat is vaak de laatste stap voor de Formule 1. 

Zijn resultaten dit jaar zijn zeer wisselend en niet altijd even aansprekend, maar in Hongarije pakte hij zijn eerste overwinning in de F2. De Ferrari-protegé ziet het als een goede motivatie voor de rest van het seizoen: 'De eerste winst is de lastigste denk ik en als je die pakt dan geeft dan natuurlijk een enorme boost aan het zelfvertrouwen.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws