De Vries houdt zichzelf scherp: 'Het kan nog uit mijn handen glippen' F2 & F3

De Vries houdt zichzelf scherp: 'Het kan nog uit mijn handen glippen'

Door Sjoerd Valkering 09 september 2019 | 11:35


Nyck de Vries ligt nog steeds op koers om de titel in de Formule 2 te pakken. Volgens kenners heeft de Nederlander die ook nodig om in 2020 eventueel in de Formule 1 te belanden. De coureur van ART Grand Prix werd afgelopen weekend tweemaal derde in Monza.

Hij liep opnieuw uit op zijn naaste concurrent Nicholas Latifi, die geen punten haalde in Noord-Italië. Met nog twee race-weekenden te gaan staat Latifi nu 59 punten achter op De Vries.  

Laatstgenoemde gaat er nog niet van uit dat hij de titel al binnen heeft. 'Je kunt elk raceweekend 48 punten scoren. Het kan nog uit mijn handen glippen. Ik snap dat jullie steeds vragen over de titel stellen, maar ik probeer er niet aan te denken', citeert de NOS hem.

Race in Rusland

De Vries zal in Sochi niet voorzichtig gaan rijden 'om maar punten te halen'. 'Ik ga niet naar Rusland om punten te sprokkelen, daarvoor ben ik te strijdlustig. Ik wil races winnen', zegt hij tegen de omroep. 'Dat is het hele jaar mijn benadering geweest en dat ga ik niet veranderen. Bovendien is de laatste zege veel te lang geleden.'

Toekomst De Vries

De komende maanden moet er meer duidelijk worden over zijn toekomst. De FIA wil dat in de toekomst de kampioen van de F2 automatisch in de F1 komt, maar dat is nog niet het geval. Er zijn weinig opties voor De Vries voor 2020 en concurrent Latifi heeft veel sponsormiljoenen bij zich. Daarnaast staat hij op het punt om in 2020 een contract te tekenen als reserverijder bij Williams. 

De Vries maakt zich nog niet druk. 'Ik ben met diverse dingen bezig en houd alle opties open. Zo veel professionele autosport-klasses zijn er niet. Ik overweeg er een paar. Er is niks beslist, maar ik maak me geen zorgen', aldus de F2-coureur van ART Grand Prix. (foto: Sam's Sport Stories)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws