Update V | Correa stuurt video de wereld in: 'Ik ben terug' F2 & F3

Update V | Correa stuurt video de wereld in: 'Ik ben terug'

Door Gino Haverkamp 09 oktober 2019 | 08:39


Formule 2-coureur Juan Manuel Correa ligt nog altijd in een kunstmatige coma. Dat maken zijn ouders bekend via zijn Instagrampagina. De situatie rondom de jonge coureur is verder stabiel.

'Onze zoon ligt nog altijd in een kunstmatige coma', schrijven de ouders vrijdagavond. 'Dit om zijn longen zo veel mogelijk rust als mogelijk te geven. Hij wordt geassisteerd door een hartlongmachine en veel vitale functies verbeteren zich langzaam, terwijl enkele andere functies een heel klein beetje minder worden.'

Eind augustus was Correa betrokken bij een zeer zware crash tijdens de Formule 2-race op Spa-Francorchamps. Bij dat ongeval liet collega-coureur Anthoine Hubert het leven, terwijl Correa met breuken in beide benen en een rugblessure overgebracht werd naar het ziekenhuis. Afgelopen week werd bekend dat de twintigjarige rijder in een kunstmatige coma is gebracht wegens problemen met de longen als gevolg van het ongeluk.

Update I - Correa nog steeds in coma

De Formule 2 heeft een statement uitgegeven waar in staat dat Juan Manuel Correa nog steeds in een kunstmatige coma wordt gehouden. 'Hoewel zijn longen behoorlijk zijn hersteld, worden zijn ademhalingsfuncties nog steeds ondersteund door ECMO en beademingsapparatuur', staat er onder andere.

Correa brak onder andere zijn beide benen bij de crash op Spa. Hij is al geopereerd aan zijn benen, maar er zullen nog meer operaties moeten volgen. 'Zijn beenblessures blijven een belangrijke zorg en zullen meteen behandeld worden zodra zijn longen sterk genoeg zijn. Meer informatie zal later gegeven worden.'

Update II - Correa niet langer in coma, zware operatie wacht

Juan Manuel Correa wordt niet langer kunstmatig in coma gehouden. De coureur is nog lang niet klaar met zijn revalidatie, maar het lijkt een eerste stap richting herstel. De conditie van Correa wordt door zijn management omschreven als 'fragiel en kwetsbaar'. 'Zijn huidige status is opgewaardeerd van kritiek naar ernstig.'

De longen van Correa waren dusdanig beschadigd dat een snelle operatie niet mogelijk was. Nadat de vitale functies zijn aangesterkt, kunnen de artsen zich richten op de benen van Correa. Met name het rechteronderbeen zou er behoorlijk aan toe zijn. 

Update III - Correa kiest voor operatie in plaats van amputatie

Na het goede nieuws dat Correa niet langer in kunstmatige coma werd gehouden, wordt er nu licht geschenen op de operatie die zondag gaat plaatsvinden. Zo zou Correa ervoor hebben gekozen om geen reconstructieve amputatie te gaan doen, en kiest voor een operatie die mogelijk meer dan tien uur kan gaan duren. Volgens Motorsportweek begrijpt hij alle uitdagingen die daarbij komen kijken. 

De operatie op zondag wordt cruciaal om zijn toekomst te kunnen inschatten. Tijdens de operatie kunnen ze de werkelijke schade aan zijn scheen, enkel en voet kunnen vaststellen. Tijdens de operatie zullen de chirurgen weghalen en behouden wat nodig is om een zo spoedig mogelijke revalidatie te kunnen waarborgen. 

Update IV - Operatie Correa geslaagd

De zware operatie die Correa aan zijn rechterbeen moest ondergaan, is volgens de uitvoerende doktoren geslaagd, meldt Motorsport.com. De operatie duurde in totaal zeventien uur en is nog zwaarder gebleken dan aanvankelijk werd gedacht. Zo moest er meer botmateriaal verwijderd worden dan gedacht, en traden er ook in de bloedvaten meerdere problemen op.

De eerste 72 uur na de operatie, die afgelopen zondag uitgevoerd werd, zijn cruciaal geweest voor de uiteindelijke uitkomst van de ingreep. Donderdag hebben de doktoren hun geloof in een goede afloop gedeeld. Daarmee is het revalidatieproces van Correa echter nog lang niet ten einde. De Amerikaan moet nog een lichtere operatie ondergaan en moet zeker nog zes weken in het ziekenhuis in Londen blijven. Daarna zal Correa ergens anders verder revalideren.

Update V - Correa stuurt video de wereld in

Juan Manuel Correa heeft op Instagram een video gedeeld. 'Ik ben terug', zegt de jonge rijder bij zijn video nadat hij de afgelopen weken innig is behandeld in het ziekenhuis. Bij de crash op Spa, waarbij Correa beide benen brak, kwam Anthoine Hubert om het leven.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws