Zandvoort krijgt ook Formule 2 en Formule 3-races F2 & F3

Zandvoort krijgt ook Formule 2 en Formule 3-races

Door Glenn van der Straten 17 september 2019 | 14:50


De bezoekers van de Grand Prix van Nederland volgend jaar, kunnen ook een kijkje nemen bij de Formule 2 en de Formule 3. Beide onderdelen van de autosport maken deel uit van het bijprogramma op Zandvoort.

De FIA heeft de kalenders van zowel de Formule 2 als 3 openbaar gemaakt, en daar prijkte de naam van Zandvoort op. Door de komst van de Formule 2 naar Zandvoort, is Circuit Paul Ricard in Frankrijk afgevallen. In 2020 zijn er namelijk twaalf races in de F2. Zandvoort is net als in de Formule 1, ook in de Formule 2 de eerste Europese race.

Verschoor heeft F2-ambities

Richard Verschoor en Bent Viscaal komen uit in de Formule 3. Verschoor heeft ambities om volgend jaar in de Formule 2 te racen. Momenteel is de Nederlander Nyck de Vries de kampioenschapsleider in de F2, maar hij stapt over naar de Formule E, waar hij voor Mercedes gaat rijden. 

Formule 2 CEO Bruno Michel is content met de toevoeging van Zandvoort aan de kalender, laat hij weten aan Motorsport.com. 'We hebben het aantal evenementen ongewijzigd gelaten ten opzichte van de afgelopen twee jaar aangezien we dit de juiste balans vinden tussen Europese en overzeese races. Ik kan bevestigen dat meer circuits graag de Formule 2-race hadden georganiseerd, maar zoals altijd willen we het kampioenschap betaalbaar houden door de kosten binnen te perken te houden en het aantal evenementen te beperken tot twaalf.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws