Update | Japans Red Bull-talent Tsunoda wint nu al trofeeën F2 & F3

Update | Japans Red Bull-talent Tsunoda wint nu al trofeeën

Door Christian Moerman 22 januari 2020 | 13:03


Helmut Marko wil Honda blijkbaar tevreden stellen. De Red Bull-scout heeft volgens Motorsport zijn zinnen gezet op Yuki Tsunoda. De Japanner wist in de Formule 3 indruk te maken en zal volgend jaar in de Formule 2 te vinden zijn.

'Tsunoda gaat in de Formule 2 rijden en wij verwachten van hem dat hij in zijn eerste jaar meteen bij de eerste vier eindigt. Dan heeft hij ook voldoende licentiepunten', zo opende de Oostenrijker hoopgevend.

Tsunoda wordt dit jaar twintig jaar oud en wist in 2018 het Japanse Formule 4-kampioenschap op naam te schrijven. Sindsdien is hij aan het klimmen binnen de autosport, met de berichtgeving van Honda dat ze graag een Japanner in de sport geeft dat een mooie ingang voor de rijzende ster.

Marko ziet potentie in Tsunoda

Marko volgt Tsunoda al een tijdje en weet precies waar hij het verschil maakt: 'Hij laat iedere race maar weer zien dat hij qua inhalen hij al erg sterk is. De kwalificaties zijn nog minder, maar daar werkt hij ook hard aan.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update (22/01) 12.50u | Japans Red Bull-talent Tsunoda wint nu al trofeeën

Het Japanse toptalent dat op de radar van Helmut Marko staat weet nu al races te winnen in zijn nieuwe raceklasse. Yuki Tsunoda, die in de Toyota Racing Series actief is, zou het huwelijk tussen Red Bull en Honda nóg verder kunnen verstevigen.

De Toyota Racing Series is de grootste raceklasse van Nieuw-Zeeland. Qua niveau is het vergelijkbaar met de Formule 3 in Europa. Het seizoen bestaat uit vijftien races, die over vijf weekenden verreden worden.

18 en 19 januari mochten de jonge coureurs voor het eerst het circuit op. Het Highlands Motorsport Park was als eerst aan de beurt. Twee van de drie races werden gewonnen door Liam Lawson (ook een Red Bull-junior, red.), de andere werd gewonnen door Tsunoda.

Tsunoda reageert op overwinning

'Onze kwalificatie was zeer slecht, dus ik heb me gefocust op de race. Mijn start was uitstekend en ik passeerde Oliver Rasmussen, de auto voelde uitstekend aan', aldus de reactie van de Japanner op zijn overwinning volgens Formulascout.

Tsunoda bezet momenteel de derde plek in het kampioenschap van de juniorenklasse, Lawson heeft tot nu toe de meeste punten verzameld, alhoewel het slechts vijf punten scheelt. De nummer twee, Lirim Zendeli, staat slechts één punt voor op Tsunoda.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws