Ook Formule 2 en Formule 3 hebben eerste deel kalender rond F2 & F3

Ook Formule 2 en Formule 3 hebben eerste deel kalender rond

Door Gino Haverkamp 02 juni 2020 | 11:35


Met de bevestiging van de eerste acht Formule 1-races, is ook de kalender van de Formule 2 en de Formule 3 rond. De FIA heeft bekendgemaakt dat beide opstapklasses ook in juli van start kunnen gaan.

De Formule 2 en Formule 3 volgen gedurende de eerste acht races van 2020 exact hetzelfde pad als de Formule 1. Net als in de koningsklasse van de autosport wordt het seizoen afgetrapt met een tweetal races in Oostenrijk. Daarna volgen de twee raceklasses de Formule 1 naar Hongarije, Groot Brittannië, Spanje, België en Italië. In Groot-Brittannië rijden de coureurs ook twee races.

Bruno Michel, CEO van zowel de Formule 2 als de Formule 3, is blij met de bevestiging dat het seizoen in juli kan beginnen. Wel zegt hij daarbij dat, net als bij de Formule 1-races, er geen publiek aanwezig zal zijn tijdens de wedstrijden. 'We verwachten geen fans, maar we gaan hoe dan ook race-entertainment bieden voor onze fans op de meest veilige manier.'

Na de Italiaanse Grand Prix gaat het seizoen voor de Formule 2 en Formule 3 overigens gewoon verder, zo bevestigt Michel. 'We hopen het tweede gedeelte van de kalender zo snel mogelijk bekend te kunnen maken.' (foto: 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws