Viscaal wint sprintrace Formule 3 na inhaalactie in laatste bocht F2 & F3

Viscaal wint sprintrace Formule 3 na inhaalactie in laatste bocht

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 10:30


Bent Viscaal heeft zijn eerste overwinning in de Formule 3 gepakt. In de sprintrace op Silverstone passeerde hij leider Lirim Zendeli in de allerlaatste bocht, nadat hij de gehele race vlak achter de Duitser reed. 

De coureur van MP Motorsport ving de race aan vanaf P2 nadat hij achtste werd in de hoofdrace. Polesitter was Ben Barnicoat, maar die kwam niet goed van zijn plek en werd gepasseerd door achtereenvolgens Zendeli en Viscaal.

De twee jongelingen voerden de gehele race het veld aan met Zendeli als leider en Viscaal continu binnen een seconde van hem. Pas in de laatste ronde zette de Nederlander de aanval op het rechte stuk voor Copse. Hij passeerde hem, maar Zendeli pakte zijn positie weer terug in Stowe. Viscaal gaf niet op en ging buitenom in de laatste bocht alsnog de leider voorbij om zodoende zijn eerste Formule 3-overwinning te pakken.

Landgenoot Richard Verschoor kende wat minder succes. Waar hij normaal goed is voor stevige puntenfinishes, kwam de Nederlander zondagochtend niet verder dan P18. (foto: Tikiowa 1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws