Formule 2: Tsunoda profiteert optimaal van crash tussen Schumacher en Shwartzman F2 & F3

Formule 2: Tsunoda profiteert optimaal van crash tussen Schumacher en Shwartzman

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 11:50


Red Bull-protegé Yuki Tsunoda heeft de Formule 2-sprintrace op Silverstone weten te winnen. In de slotfase van de race greep hij de macht nadat de beide Prema's van Mick Schumacher en Robert Shwartzman crashten.

Laatstgenoemde leidde de gehele race met teamgenoot Schumacher in het kielzog, totdat de Duitser enkele ronden voor het einde de aanval inzette op Wellington Straight de aanval inzette. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher trachtte zijn teamgenoot buitenom in te halen in Brooklands, maar leek te vroeg in te sturen, waarna hij en Shwartzman met elkaar in aanraking kwamen.

Shwartzman reed zijn voorvleugel kapot op zijn teamgenoot, terwijl Tsunoda optimaal profiteerde van het ongeval en in één keer van P3 naar P1 stootte. Schumacher kon zijn weg nog vervolgen en kwam als tweede binnen, terwijl zijn Russische stalgenoot met zijn kapotte vleugel buiten de punten finishte. 

Voor Red Bull Junior Tsunoda betekent zijn Britse zege zijn eerste overwinning in de Formule 2. Callum Illot behoudt de leiding in het kampioenschap met 106 punten. Christian Lundgaard volgt met 87 punten. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws