Update II | Red Bull-junior Vips ook in actie tijdens Formule 2-race in Rusland F2 & F3

Update II | Red Bull-junior Vips ook in actie tijdens Formule 2-race in Rusland

Door Rick Pasker 21 september 2020 | 09:17


Jüri Vips zal in 2020 alsnog zijn debuut maken in de Formule 2. De twintigjarige coureur uit Estland wordt namelijk de vervanger van de recentelijk geblesseerd geraakte Sean Gelael, zo meldt het Franse AutoHebdo. De Indonesiër brak afgelopen raceweekend in Barcelona een rugwervel en moet zes weken herstellen.

Vips, die onderdeel uitmaakt van het Red Bull Junior Team, zal Gelael de eerstvolgende twee Grand Prix-weekenden op Spa-Francorchamps en Monza vervangen. Vips zal het nu lege stoeltje bij het team van DAMS opvullen en komt terecht naast voormalig Red Bull-junior Dan Ticktum, die in 2019 de laan uit werd gestuurd door Helmut Marko.

Vips had in 2020 eigenlijk zijn opwachting moeten maken in de Japanse Super Formula, maar een aantal logistieke problemen gooiden roet in het eten. Samen met Red Bull heeft de Est zijn focus daarom verlegt op de Formula Regional European Championship. Het is om dezelfde reden dat Vips voorlopig slechts twee weekenden in de Formule 2 zal rijden – het weekend dat het circus doortrekt naar Mugello, moet Vips zelf racen in Oostenrijk. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images) 

Update 19:50u (21/08) | Red Bull-junior Vips maakt officieel F2-debuut in België

Het Formule 2-team van DAMS heeft vanavond officieel bevestigd dat Jüri Vips vanaf het aankomende Grand Prix-weekend in België in de auto zal zitten. De Red Bull-junior neemt daarmee het stoeltje over van de geblesseerde Sean Gelael, die in Barcelona zijn rugwervel brak na een botsing met Jack Aitken.

Dit betekent voor de twintigjarige Vips dat hij in 2020 zijn debuut mag maken in de Formule 2. De coureur uit Estland, die onderdeel uitmaakt van het Red Bull Junior Team, zal in tegenstelling tot eerdere berichtgeving tenminste drie raceweekenden uitkomen voor DAMS. Vips heeft voormalig Red Bull-talent Dan Ticktum als teamgenoot.

Vips zal voor het eerst achter het stuur van een F2-machine kruipen op het beroemde circuit Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. In de daaropvolgende weken zal Vips ook op Monza en Mugello rijden. De Est had in 2020 eigenlijk zijn opwachting moeten maken in de Japanse Super Formula, maar keerde na logistieke problemen terug naar Europa om deel te nemen aan de Formula Regional European Championship.

Update II 09:15u (21/09) | Red Bull-junior Vips ook in actie tijdens Formule 2-race in Rusland

Jüri Vips zal ook in Rusland deelnemen aan de Formule 2-race als vervanger van de geblesseerde Sean Gelael. Al vanaf België neemt Vips de plek in van Gelael, die in Barcelona crashte tijdens de eerste race. Daarbij brak de coureur van het DAMS Formule 2-team een rugwervel.

Tijdens de eerste hoofd- en sprintrace in België werd Vips in beide races elfde. In Mugello ging het de jonge coureur nog beter af. De Red Bull-junior wist tijdens de hoofdrace zevende te worden en mocht na de sprintrace zelfs als derde het podium op. In Oschi kan Vips deze reeks gaan voortzetten.

Vips gaf aan niet geheel tevreden te zijn met het weekend in Mugello, dus ruimte voor verbetering is er zeker. 'Het is een groot genoegen om verder te mogen rijden in de auto op Sochi en ik heb dan ook goede hoop dat we kunnen vechten voor de overwinning', besluit Vips tegenover Motorsport.com.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws