F2 in Abu Dhabi | Piastri stelt F2-wereldtitel veilig met zwaarbevochten P3 F2 & F3
F2 & F3

F2 in Abu Dhabi | Piastri stelt F2-wereldtitel veilig met zwaarbevochten P3

F2 in Abu Dhabi | Piastri stelt F2-wereldtitel veilig met zwaarbevochten P3

De Formule 1-ontknoping zal dit weekend alle krantenkoppen vullen, maar ook de Formule 2 komt in actie in Abu Dhabi. Op Yas Marina Circuit moet ook de titel in de juniorenklasse nog verdeeld worden, en er zijn nog drie jongelingen die ervoor in aanmerking komen. Voldoende reden dus om voorafgaand aan de F1-sessies ook even de Formule 2-races aan te zetten. Voor deze sessies mist, F1Maximaal.nl praat u bij met F2 in Abu Dhabi.

Piastri stelt F2-wereldtitel veilig met zwaarbevochten P3

Red Bull-junior Jehan Daruvala wist sprintrace 1 in Abu Dhabi te winnen, maar alle ogen waren gericht op de man die als derde over de eindstreep kwam. Oscar Piastri mag zich met nog twee Grands Prix te gaan de Formule 2-kampioen van 2021 noemen. 'Ik ben super blij, wát een race om de titel mee te pakken', zo opende de vanaf P10 gestarte Australiër. Hij schopte het dus tot P3, een sterk resultaat dat zijn hele seizoen eigenlijk perfect samenvat.

'Ik wilde graag op het podium eindigen zodat ik het ook nog kon vieren', vervolgt de jongeling, die al drie jaar op rij in zijn debuutseizoen de wereldtitel verovert. 'Het is minder stressvol gegaan dan de F3-titel dan vorig jaar, dat is mooi', stelt hij grijnzend. 'Geweldig om mijn juniorencarrière zo af te sluiten. Ik ben erg blij met de derde op rij, volgens mij heeft niemand dat nog voor elkaar gekregen.' Hij spreekt tenslotte zijn dank naar Alpine en Prema uit, de teams die hem gesteund hebben in zijn F2-jaar.

Piastri pakt vijfde poleposition op rij op weg naar de wereldtitel

In de Formule 2 wordt de kwalificatie op vrijdagmiddag verreden, en het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi vormde hier geen uitzondering in. De junioren gingen het circuit op in het Midden-Oosten in een poging zo hoog mogelijk te starten aan de hoofdrace van zondag. Dit is Oscar Piastri het beste gelukt, de Australiër start vanaf poleposition. Daarmee is hij ook weer een stap dichter bij de wereldtitel, al lijkt het niet dat teamgenoot Robert Shwartzman die nog voor zijn neus weggraait.

Teamgenoot Shwartzman zal als vierde deelnemen aan de laatste race van het jaar, terwijl titelconcurrent Guanyu Zhou, die volgend jaar verhuist naar Alfa Romeo, als derde begint. De opvallende naam aan de voorkant van de grid is die van Jack Doohan. De Red Bull-junior is bezig aan zijn tweede F2-weekend ooit, voor MP Motorsport, en wist op knappe wijze zijn bolide op de eerste startrij te plaatsen. Een uitstekende prestatie van de jongeling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws