Like ons!
Lammers over racende zoon: 'Max als poolster waar we op kunnen navigeren'

Algemeen

Lammers over racende zoon: 'Max als poolster waar we op kunnen navigeren'

Jan Lammers (63) heeft een racende zoon van elf jaar oud, genaamd René Lammers. De analist spreekt zelden in de media over zijn zoon, omdat hij hem een beetje in de luwte wil houden. Voor een interview met De Volkskrant maakte hij een uitzondering.

Lammers houdt zijn zoon bewust buiten de media. 'Ik wil namelijk niet dat hij in mijn zijspan zit', licht hij toe tegenover het dagblad. 'Hij moet de media halen op basis van zijn eigen prestaties.'

Inmiddels zijn ze samen wel serieus bezig, zoals Jos Verstappen dat ook deed met Max. Sinds een jaar rijdt René bij het kartteam van Peter de Bruijn en zijn er tienduizenden euro's aan materiaal doorheen gegaan. Zijn vader, die niet bekend is met kartwereld, reist overal met hem mee. Het zou gaan om 30.000 kilometer in 2019, van Italië, Frankrijk, Duitsland tot België. 

Lammers senior kwam in zijn carrière tegelijk in de single-seaters terecht en heeft de kartperiode niet  meegemaakt. Tegenwoordig is hij met regelmaat op het kartcircuit in Genk te zien waar hij de handen schud van andere ouders en zijn zoon van tips voorziet.

Juniorenprogramma noodzakelijk

Hij probeert hem iedere race beter te maken. 'Tegenwoordig moet je in de autosport net als in het voetbal vroeg opgepikt worden', vertelt Lammers. 'Als hij straks 16 jaar is en geen enkel juniorenteam heeft belangstelling getoond, dan mist hij blijkbaar iets', klinkt het hard.

De analist is niet bang dat René in de schaduw van Verstappen blijft. 'Ik zie Max eerder als poolster waar we op kunnen navigeren. En laten we eerst maar eens met de nieuwe Jan beginnen. Want iemand als Max komt eens in de honderd jaar voorbij.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven