Hoe regel je een ESTA voor de Amerikaanse Grand Prix? Algemeen

Hoe regel je een ESTA voor de Amerikaanse Grand Prix?

Door Niels Opdam 20 januari 2020 | 15:30


Het is nog ver weg, maar op 25 oktober 2020 is de Amerikaanse Grand Prix in Austin, Texas. Als je graag naar de Verenigde Staten wilt, moet je wel verschillende dingen regelen. Iedereen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit moet voor het inchecken op een vlucht naar Amerika namelijk een geldig ESTA of visum bezitten, want anders mag je het land niet in. 

Veel mensen denken dat je een visum nodig hebt om naar Amerika te gaan, maar dit hoeft niet per se. De meeste Nederlanders of Belgen die naar Amerika reizen voor een vakantie, zakenreis of doorreis hebben namelijk geen visum nodig. In plaats van een visum kun je dan een ESTA voor Amerika aanvragen. Met een ESTA kun je maximaal negentig dagen in Amerika verblijven voor een vakantie of een werkreis.

Aanvraag van de ESTA

Het aanvragen van een ESTA is veel goedkoper dan het aanvragen van een visum voor Amerika. Vandaar kiezen de meeste reizigers ook voor een ESTA, maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een paspoort bezitten dat is uitgegeven door een land dat valt onder het Visa Waiver Program, onder andere Nederland en België vallen hieronder. Daarnaast gebruik je geen drugs, lijd je niet aan een besmettelijke ernstige ziekte, heb je geen misdrijven begaan en heb je geen strafblad. Tot slot heb je nooit ergens ter wereld de immigratieregels overtreden en ben je sinds 2011 niet in Irak, Iran, Soedan, Syrië, Jemen, Somalië of Libië geweest. 

Een ESTA aanvragen kun je 24 uur per dag doen via dit digitale ESTA formulier. Het is ook mogelijk om een aanvraag te doen voor groepen. Je kunt namelijk meerdere reizigers in één formulier invullen. Het invullen van het formulier duurt ongeveer vijf minuten per persoon. Nadat het formulier is ingevuld, moet er betaald worden. Het aanvragen van een ESTA kost €29,95 per reiziger. Als het geld overgemaakt is, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Jouw aanvraag wordt binnen 72 uur gekeurd. Het is ook mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Dat kan via hetzelfde formulier, maar dan moet je de optie ‘spoed’ aanvinken. De ESTA wordt dan gemiddeld na zeventien minuten toegekend. Alleen moet je dan een toeslag van vijf euro betalen. 

Geldigheid van de ESTA

Er is uiteraard ook een geldigheid van de ESTA. Allereerst is een ESTA dus geldig als het wordt gebruikt om een zakelijke of toeristische reis te maken. Maar het is ook geldig om een overstap te maken op een Amerikaanse luchthaven, waarbij je het land direct daarna weer verlaat. Als je familie of vrienden hebt in de Verenigde Staten en op bezoek wilt, valt dit onder het maken van toeristische reizen. Dit is dus ook toegestaan met een ESTA.

Als je een ESTA hebt, dan heeft deze een geldigheidsduur van twee jaar vanaf het moment van toekenning. Tijdens die twee jaar mag je een onbeperkt aantal reizen maken naar Amerika. Elk verblijf mag maximaal negentig dagen duren. Dit betekent dat je die tijd aaneengesloten in Amerika verblijft. Eventuele aansluitende reizen naar buurlanden als Canada, Mexico en/of Caribische eilanden kunnen ook gemaakt worden binnen die tijd. Als jouw paspoort verloopt, dan verloopt ook de geldigheid van de ESTA. Als je daarna een nieuw paspoort aanvraagt, moet je ook een nieuw ESTA aanvragen. 

Reischecklist

Naast het aanvragen van een ESTA zijn er uiteraard nog meer dingen die je moet regelen voordat je naar Amerika vertrekt. De Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten heeft hiervoor een reischecklist gemaakt. Op die lijst staat onder andere dat je ook een goede reisverzekering moet afsluiten. Ook is het handig om bij jouw telefoonprovider te checken wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de Europese Unie. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken of je bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Als je een ESTA binnen hebt, kun je op zondag 25 oktober 2020 de Grand Prix van de Verenigde Staten zien. Deze wordt verreden om 21.10 uur (Nederlandse tijd). Op vrijdag 23 oktober zijn er twee vrije trainingen. De eerste vrije training is om 18.00 uur, terwijl de tweede om 22.00 uur start. Zaterdag 24 oktober begint de derde en laatste vrije training om 20.00 uur. Later die avond, om 23.00 uur, beginnen de coureurs aan de kwalificatie. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws