Luyendyk heeft hoge verwachtingen van VeeKay's Indy 500-debuut: 'Hij zit bij een geweldig team' Algemeen

Luyendyk heeft hoge verwachtingen van VeeKay's Indy 500-debuut: 'Hij zit bij een geweldig team'

Door Harry Verolme 22 mei 2020 | 23:39


Voormalig autocoureur Arie Luyendyk heeft er alle vertrouwen in dat zijn pupil Rinus 'VeeKay' van Kalmthout goed mee zal kunnen komen tijdens zijn eerste Indy 500, die gepland staat voor 23 augustus. De man die de legendarische race op de 'Brickyard' zelf tot tweemaal toe won en zelfs recordhouder is op het circuit verwacht grote dingen van de tiener uit Hoofddorp.

Het weekend dat de 104e editie van de Indy 500 verreden had moeten worden, vertelt Luyendyk in het Formule 1-Café onder andere over de kansen van VeeKay. 'Ik zie wel een goed vooruitzicht voor Rinus, want hij zit bij een geweldig team', begint Luyendyk, dertig jaar na zijn eerste zege op de Indianapolis Motor Speedway.

Het team waarvoor Van Kalmthout uitkomt, Ed Carpenter Racing, heeft geen onaardig cv op de 2,5 mijl lange baan. 'Ze zijn best succesvol geweest op het circuit de afgelopen jaren', legt de man uit Sommelsdijk uit. 'En Ed Carpenter, teambaas en coureur, heeft daar ook een aantal keer op poleposition gestaan, dus die kan Rinus advies geven en helpen met het afstellen van de auto.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws