Van Kalmthout crasht in 'rookie' training tijdens IndyCar-debuut IndyCar

Van Kalmthout crasht in 'rookie' training tijdens IndyCar-debuut

Door Rick Pasker 06 juni 2020 | 19:33


Rinus van Kalmthout is tijdens de 'rookie' training van de IndyCar gecrasht. De Nederlander maakt zijn debuut in de raceklasse, maar kent dus geen goede start. De nieuwkomers in de IndyCar krijgen altijd eerst een halfuur de tijd om de baan te verkennen. Het is nog maar de vraag of de auto van Van Kalmthout op tijd klaar is voor zijn eerste race.

De jonge coureur, die uitkomt voor het Ed Carpenter Racing team, was goed op weg tijdens de training op het Texas Motor Speedway. Met een snelheid, wat aan 344 kilometer per uur zat, reed Van Kalmthout erg snel in zijn eerste tien ronden. Op sociale media reageren mensen sceptisch over een eventuele start van de geboren Hoofddorper in de race.

Van Kalmthout over de boordradio: 'F*ck!'

Nadat Van Kalmthout furieus reageerde via de boordradio met het woordje 'F*ck!', stapte hij snel zijn bolide uit. Vanwege de crash van Van Kalmthout komt het strakke schema, wat de IndyCar aanhoudt, voor de andere 'rookies' hoogstwaarschijnlijk in de knoop te liggen.

Het is voor Van Kalmthout tot nu toe maar één keer eerder voorgekomen dat hij een race in een lagere klasse niet wist te finishen (48 races). De kans zit er dik in dat het na deze crash ook niet mogelijk is om aan de start van de race te staan. Voor het team rest nu een race tegen de klok om de wagen nog voor de kwalificatie gereed te hebben.

Bekijk hier de beelden van de crash van Van Kalmthout


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws