Van Kalmthout crasht in eerste IndyCar-race IndyCar

Van Kalmthout crasht in eerste IndyCar-race

Door Gino Haverkamp 07 juni 2020 | 08:10


Het debuutweekend van Rinus van Kalmthout wil hij waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk vergeten. Nadat hij tijdens de zogeheten 'rookie-training' crashte op de Texas Motor Speedway, vloog hij ook tijdens de race in de muur. Vijfvoudig kampioen Scott Dixon won de Genesys 300, zoals de race heet.

Van Kalmthout maakte een spreekwoordelijke valse start in zijn eerste weekend in de IndyCar Series. Tijdens de trainingen crashte hij dusdanig hard dat de monteurs van Ed Carpenter Racing, zijn team, de bolide niet op tijd gerepareerd konden krijgen voor de kwalificatie. De Nederlander, die in de Verenigde Staten racet onder de naam 'Rinus VeeKay' moest zodoende achteraan de race aanvangen.

Hij kwam tijdens die race niet echt in het stuk voor. De talentvolle coureur reed zijn rondes voornamelijk in het achterveld en zag zijn race in de 38e ronde stranden. Bij het uitkomen van één van de bochten op het ovale circuit, ging Van Kalmthout te wijd en spinde hij. Bij zijn spin kwam hij in botsing met mede-rookie Álex Palou, die zijn weg niet kon vervolgen. Ook voor Van Kalmthout betekende de crash einde race.

Meer geluk was er voor Scott Dixon, die de race won. Hij was in Texas Simon Pagenoud en regerend-kampioen Josef Newgarden te snel af. (foto: Instagram van Rinus van Kalmthout)

Bekijk hier de beelden van de crash van Van Kalmthout


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws