Grote achterstand voor Racing Team Nederland op Le Mans na veel pech Algemeen

Grote achterstand voor Racing Team Nederland op Le Mans na veel pech

Door Maurits Kappetijn 20 september 2020 | 08:23


Het leek een veelbelovende 24 Uur van Le Mans te worden voor Racing Team Nederland, maar als de ochtend aanbreekt op het Franse circuit lijkt de hoop op een goed resultaat helemaal weg. Na flinke pech is het team van onder andere Nyck de Vries en Giedo van der Garde flink teruggevallen.

Al vlak na de start kreeg het team met de gele auto een flinke klap te verduren. Aan het eind van de middag krijgt de wagen met startnummer 29 koelingsproblemen, waardoor de auto tweemaal naar binnen moet. Dit kost veel tijd en zorgt ervoor dat de derde startpositie al snel teniet wordt gedaan. Zonde, want men leek zeker in de openingsronden een goede snelheid te hebben.

Later zorgde twee incidenten voor nog meer achterstand voor het team. Om 4 uur 's nachts reden De Vries en Toni Vilander elkaar aan, waardoor beide heren de grindbak op schoten. Gelukkig toucheerde de Fries de muur heel licht, waardoor de auto weer door kon.

Vanochtend vroeg leek de gifbeker echt leeg te moeten voor Racing Team Nederland. Frits van Eerd verloor de auto in zijn stint in een scherpe chicane, waardoor de auto met de achterkant in de grindbak belandde. Het zorgde opnieuw voor een gele vlag en flinke achterstand voor het team, dat al achterin het veld bungelde. (Foto: Racing Team Nederland)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws