Oud Formule 1-coureurs winnen Le Mans: 'Was een grote stap Alonso te vervangen' Algemeen

Oud Formule 1-coureurs winnen Le Mans: 'Was een grote stap Alonso te vervangen'

Door Gino Haverkamp 20 september 2020 | 20:15


In de Toyota met startnummer acht wonnen zij, drie oud Formule 1-coureur, de 2020-editie van de 24 uur van Le Mans: Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Kazuki Nakajima. Zij zijn logischerwijs erg blij met de eindzege in één van de meest prestigieuze races ter wereld.

Hartley, in 2018 en 2019 in de Formule 1-actief namens Toro Rosso, won zijn tweede 24 uur van Le Mans, nadat hij in 2017 ook al won. Hij verving dit jaar Fernando Alonso bij het team van Toyota. 'Het is gaaf. Ik ben trots op mijn teamgenoten en de hele groep om ons heen', citeert GPUpdate hem. 'Het was een grote stap om in dit programma te komen en Fernando te vervangen. Kazuki en Sebastien stonden aan mijn zijde en hielpen me snel te worden in deze gecompliceerde en snelle machine.'

Hoewel Hartley in 2017 ook al de race won, blijft het een speciaal gevoel om te zegevieren op het legendarische circuit. 'Het is nog niet helemaal ingedaald bij me', erkent hij. Dat er vanwege de coronapandemie geen fans aanwezig zijn, maakt het gevoel des te meer apart. 'Mijn boodschap voor hen is dat we ze missen, dat ze een groot onderdeel van dit evenement zijn. Laten we hopen dat we ze volgend jaar weer zien.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws