Alonso krijgt bijval vanuit de MotoGP Algemeen

Alonso krijgt bijval vanuit de MotoGP

Door Hidde Wissels 22 april 2017 | 13:51


Iedereen lijkt er wel wat over te willen zeggen: de beslissing van Fernando Alonso om mee te gaan doen aan de Indy 500 en de GrandPrix van Monaco te laten schieten. Er zijn wisselende reacties op het besluit van Alonso. Dit keer krijgt de Spanjaard steun vanuit de MotoGP.

MotoGP-sterren Valentino Rossi en Marc Marquez waren in eerste instantie verbaasd over het besluit van Alonso, maar ze begrijpen zijn keuze wel. 'Het was een verrassing dat Alonso niet in Monaco zal racen', zo zegt zevenvoudig MotoGP wereldkampioen Rossi. 'Maar ik denk dat de situatie met de Formule 1-auto op dit moment lastig is en dat hij wat anders wil proberen', verwijzend naar de aanhoudende problemen bij het team van McLaren.

Honda-rijder Marquez verwacht goede resultaten van Alonso, al vindt hij het moeilijk te begrijpen dat hij juist Monaco laat schieten omdat McLaren juist op dat circuit een goed resultaat kan halen. Marquez: 'De Indy 500 is voor buitenstaanders erg lastig te doorgronden. Je moet een behoorlijke dosis geluk hebben en de slipstream is erg vreemd. Maar alle Formule 1-rijders zeggen dat hij één van de besten in de auto is. Het talent is er dus, ik denk dat hij erg snel zal zijn.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws