F1 TV Pro

F1 TV Pro is een streamingsdienst die sinds begin 2019 wordt aangeboden in Nederland. Het is opgezet door de Formule 1 zelf en laat abonnees live naar de Formule 1-races kijken. Voorheen was dit enkel nog mogelijk via providers en zenders die een contract met de FOM (de commerciële uitbater van de Formule 1) hebben afgesloten voor de uitzendrechten van de raceklasse. F1 TV Pro is een dienst die daarnaast bestaat.

Wat biedt F1 TV Pro?

Zoals hierboven beschreven bestaat de key content van F1 TV Pro uit het livestreamen van de vrije trainingen, kwalificaties en races van alle Formule 1 Grand Prix'. De dienst biedt echter meer.

Livestreams van andere raceklasses

F1 TV Pro laat de abonnee ook live kijken naar de races van de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup. Streams van de trainingen zijn echter niet beschikbaar.

F1 Vault

Niet alleen kan de kijker gebruik maken van livestreams. F1 TV Pro heeft namelijk een hele catalogus, de 'Vault' genaamd, met daarin samenvattingen en soms volledige uitzendingen van Formule 1-races van weleer. Zo is bijvoorbeeld de Grand Prix van Brazilië van 2003 in haar geheel terug te kijken met de graphics van toen. Daarnaast heeft de kijker toegang tot exclusieve documentaires.

Personaliseer je uitzending

Waar men bij een zender als Ziggo Sport vastzit aan hetgeen wat zij uitzenden, kan de kijker bij F1 TV Pro zelf bepalen hoe hij of zij de Formule 1-races kijkt. Zo kan de wedstrijd gewoon gevolgd worden door via de normale uitzending, maar als je fan bent van bijvoorbeeld Sebastian Vettel, dan kan je de gehele race lang ook met hem meerijden via zijn onboardcamera.

Ook het commentaar kan naar wens aangepast worden. Geen zin in Nederlands commentaar? Geen probleem, met een simpele klik op de knop kan je overstappen naar Engels, Duits of zelf Spaans commentaar.

Waarop is F1 TV Pro te zien?

F1 TV is een dienst en geen televisiezender die via de tv te ontvangen is. In dat opzicht lijkt de dienst op andere streamingservices als Netflix en Disney+. Het is op meerdere platformen te kijken. Denk daarbij aan de gewone internetbrowser, mobiele telefoons en tablets. Download de F1 TV App, log in en je hebt de Formule 1-races zo bij de hand. Voor Smart TV's is er momenteel geen app beschikbaar.

Hoeveel kost het?

Aangezien F1 TV Pro een abonnementsdienst is, betaal je een maandelijks of jaarlijks bedrag om toegang te krijgen. Bij F1 TV Pro is dat 65 euro per jaar of 8 euro per maand. Er is nog een abonnementsvorm, F1 TV Access, die hetzelfde biedt als F1 TV Pro, behalve dat het niet mogelijk is om daarop live Formule 1-races te bekijken. Dat abonnement kost 27 euro per jaar of 3 euro per maand. Ziggo-klanten met Ziggo Sport krijgen F1 TV Pro gratis.