Like ons!
Update V | Stroll koopt Force India, Formule 1-team is gered

Formule 1

Update V | Stroll koopt Force India, Formule 1-team is gered

Er gaan geruchten dat Force India zich een dag na de Duitse Grand Prix gecontroleerd failliet laat gaan. Dit omdat ze schuldeisers niet meer zouden kunnen betalen. Er staan genoeg bedrijven in de rij om de renstal over te nemen, zo meldt Auto Motor und Sport.

De gegadigden zijn een Amerikaanse zakenman, een investeringsfonds uit New York, hoofdsponsor BWT of Lawrence Stroll, de vader van Lance. Esteban Ocon is al bezig om eieren voor zijn geld te kiezen. Renault heeft een optie genomen op de Franse coureur, die nog onder contract staat bij Mercedes.

Renault aast ook op Alonso of Vandoorne

Het Franse team kan niet eeuwig blijven wachten op Carlos Sainz. Tot halverwege september heeft Red Bull de tijd om de optie te lichten op Sainz. Cyril Abiteboul is bang dat hij dan geen kansen meer heeft op de rijdersmarkt. Zijn oog is ook gevallen op Fernando Alonso of Stoffel Vandoorne. Echter, Alonso gaat pas halverwege oktober een besluit nemen over zijn toekomst.

Raikkonen dichterbij contractverlenging

Sergio Perez zou willen afwachten wat er gebeurd met zijn team en wie de nieuwe eigenaar wordt. Verder zijn de kansen van Kimi Raikkonen, om in 2019 opnieuw voor Ferrari te rijden, toegenomen volgens de Duitse site. Daarnaast is het door de gezondheidstoestand van teruggetreden Sergio Marchionne even lastig een besluit te nemen.

Williams al meer B-team Mercedes

Vandoorne eindigt mogelijk bij Wiliams. Het team heeft haar eerste stap gezet om B-team te worden van Mercedes. Ze hebben voor 2019 besloten om ook een versnellingsbak en de achterwielophanging van Mercedes over te nemen. Het team uit Stuttgart wil graag hetzelfde doen als Ferrari succesvol met Haas heeft gedaan. 

Tot slot gaan er geruchten dat sommige rijderswisselingen al in de zomerstop plaats gaan vinden. In ieder geval kan de contractverlening van Daniel Ricciardo bij Red Bull, die deze week gepland staat, voor meer duidelijkheid zorgen. Mogelijk heeft dit gevolgen voor Sainz en Renault, waardoor de Spanjaard daar gaat tekenen en het sneeuwbaleffect van start zal gaan. 

Update 19.40u | 'Force India verkocht aan familie Stroll'

Volgens Auto Bild heeft Lawrence Stroll het Formule 1-team van Force India gekocht. Daarmee lijkt een faillissement (voorlopig) van de baan, maar daarover schrijft het Duitse medium niet.

De overname van de Brits-Indiase renstal heeft ook de nodige gevolgen voor de rijdersmarkt in de koningsklasse van de autosport. Lance Stroll zal naar alle waarschijnlijkheid de overstap van Williams naar Force India maken, wat ten koste zal gaan van Esteban Ocon.

Auto Bild sluit zich verder bij Auto Motor und Sport aan en denkt te weten dat Ocon Carlos Sainz zal gaan vervangen bij Renault. Sainz zou op zijn beurt de plaats in kunnen nemen van Stoffel Vandoorne bij het team van McLaren. Fernando Alonso zou zich hard maken voor de komst van zijn landgenoot naar de renstal uit Woking.

Update 11.35u | Olav Mol ontkent deal

Olav Mol heeft op zijn Twitter indirect laten weten dat de berichtgeving van Auto Bild iets te voorbarig is. Volgens de Formule 1-commentator van Ziggo Sport is er namelijk nog helemaal geen deal.

Mol bevestigt wel dat er nog altijd hardnekkige geruchten zijn dat het binnenkort wel van een deal gaat komen, maar een akkoord zou nu nog niet zijn bereikt. Volgens de 56-jarige Nederlander is het plan dat Force India faillisement aan gaat vragen en dat Lawrence Stroll dan gaat optreden als de 'redder'.


Update III - 19:30 uur (01 augustus 2018) - Auto Hebdo meldt gesprekken Stroll en Force India

De kans dat Force India overgenomen wordt door Lawrence Stroll lijkt steeds aannemelijker. De vader van huidig Formule 1-coureur Lance Stroll zou volgens het Franse Autohebdo tijdens de Grand Prix van Boedapest gesprekken hebben gevoerd met belanghebbenden rondom het team van Force India.

Een overname van Force India zat er al langere tijd aan te komen. Eerder werd bekend dat de Indiase eigenaar van het Formule 1-team financieel in de problemen zit. Hierdoor is al enige tijd de financiering van het team in gevaar. Dit zorgde voor het inhouden van loon en zelfs een persoonlijk drama voor coureur Perez. Lawrence Stroll is als rijke zakenman al geruime tijd in beeld als potentiële koper en als het aan het Franse medium ligt wordt een financiële overname alsmaar realistischer.

Gesprekken met Wolff en Szafnauer

Volgens het autoblad heeft Stroll afgelopen raceweekend uitvoerige gesprekken gehad met onder meer Toto Wolff. De teambaas van Mercedes is namelijk gebaat bij de toekomst van Force India, omdat Mercedes als onderdelenleverancier een dikke vinger in de pap heeft wat betreft de coureurskeuze. Esteban Ocon werd dan ook twee jaar geleden bij het team gestald nadat de Fransman de Mercedes-rijdersopleiding had doorlopen.

Ook Otmar Szafnauer zou datzelfde weekend om de tafel zijn gegaan met Stroll. Eerstgenoemde is operationeel manager bij het team en is daarom invloedrijk op de Indisch-Engelse werkvloer. Tot slot meldt Auto Hebdo dat er nog drie andere potentiële kopers zijn, waarvan de namen nog niet zijn prijsgegeven. 

Update IV - 08:11 (02 augustus 2018) – Rich Energy houdt hoop op overname Force India

De Britse energiedrankfabrikant Rich Energy heeft volgens Motorsport.com de hoop op een overname van Force India nog niet laten varen.

‘We hebben het geld om het te doen en we hebben onze zakelijke redenen om het te doen’, zegt eigenaar William Storey.

Een eerder bod van zo’n 33 miljoen euro zou zijn afgeslagen omdat dat bedrag te laag zou zijn. Storey geeft echter nog niet op. ‘Na zes maanden met Force India bezig te zijn geweest zijn we niet van plan om het hierbij te laten.’ (Foto: Force India F1 Media)

Update V - 19:50 uur (7 augustus 2018) - Stroll koopt Force India, Formule 1-team is gered

Force India is gered. Het Formule 1-team stond op het randje van de afgrond en is nu gered door Lawrence Stroll, zo meldt Autosport. De kapitaalkrachtige vader van coureur Lance Stroll werd al eerder in verband gebracht met een overname maar nu is een akkoord dan eindelijk bereikt.

De vrijdag tijdens het afgelopen raceweekend in Hongarije bleek een hele pijnlijke voor het team van Esteban Ocon en Sergio Perez. Het team werd onder curatele gesteld en zo ook noodgedwongen in een situatie gezet waarin een onafhankelijke partij het team moest gaan verkopen. Die onderhandelaar, FRP Advisory, heeft nu een overeenstemming bereikt met Stroll.

Lawrence Stroll is niet in zijn eentje met geld over de brug gekomen. De geldschieters zijn naast de Canadees onder meer de Canadese ondernemer Andre Desmarais, fashion-icoon John Idol en telecomondernemer John McCaw Jr. Volgens het Engelse medium zou Stroll wel de hoofdeigenaar worden en de rest slechts (groot)-aandeelhouders. Met de overname zijn 405 banen gered bij het van oorsprong Indisch-Britse team. De hoogte van het geaccepteerde bod wordt niet genoemd.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven