Update | Renault bevestigt gesprekken met Ocon over eventuele overname Formule 1

Update | Renault bevestigt gesprekken met Ocon over eventuele overname

Door Corwin Kunst 31 juli 2018 | 18:55


Esteban Ocon staat in de belangstelling van Renault en een deal wordt volgens meerdere media steeds waarschijnlijker. Force India, de huidige werkgever van de jonge Fransman, laat dinsdagochtend weten dat er over een vertrek van Ocon gepraat kan worden.

'Als uit de omstandigheden blijkt dat het beste voor ons is als hij zou vertrekken, dan gaan we daarnaar kijken', zegt Otmar Szafnauer bij Autosport.com'We houden van Esteban en hij levert geweldig werk voor ons. Maar als Renault met een zak geld komt dan ga ik het wel overwegen.'

Ocon blijft echter nog altijd een Mercedes-protegé. De Duitse renstal heeft volgend seizoen bij het eigen fabrieksteam geen plaats voor de 21-jarige coureur, maar mag wel meebeslissen over de toekomst van Ocon. 'Wat de situatie is? We weten het niet, we kunnen er niet echt inhoudelijk op in gaan. De situatie is tricky', aldus teambaas Toto Wolff. (Foto: Force India F1)

Update | Renault bevestigt gesprekken met Ocon

In een gesprek met Canal+ bevestigt Renault-teambaas Cyril Abiteboul dat er momenteel gesprekken gevoerd worden met Esteban Ocon over een eventuele overname van de Franse coureur. 

Dat er interesse was van het team met de geel-zwarte bolides was alom bekend. Daarnaast zou Renault een lucratief plan hebben voorgeschoteld aan Ocon. Zelf zegt Abiteboul echter nog voorzichtig te zijn. 'Er zijn nog geen beslissingen gemaakt en er is nog helemaal niets getekend', aldus de Fransman. 'Het klopt inderdaad dat we met Esteban in gesprek zijn over de toekomst. Zoals ieder team zijn wij ook nu al bezig met volgend seizoen, die dingen moeten gebeuren.'

Of de overgang van Ocon naar Renault ook daadwerkelijk van de grond kan gaan komen is echter nog de vraag. Bekend is dat Ocon Carlos Sainz eventueel zal gaan vervangen, maar een vertrek van de Spanjaard is nog allerminst zeker. Sainz zelf heeft meermaals aangegeven graag te willen blijven en lijkt alleen te azen op een vertrek wanneer Daniel Ricciardo niet besluit bij te tekenen bij Red Bull.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws