Like ons!
Sainz wacht met verlengen: 'Ligt aan Ricciardo, wil beschikbaar zijn als hij vertrekt'

Formule 1

Sainz wacht met verlengen: 'Ligt aan Ricciardo, wil beschikbaar zijn als hij vertrekt'

Aflopende contracten zorgen niet alleen bij het team van Red Bull voor problemen. Ook Renault heeft met Carlos Sainz een coureur met een aflopend contract. Men zegt bij het Franse team dat ze de Spanjaard graag zouden behouden, maar Sainz zegt tegenover Sky Sports eerst te willen wachten op de contractverlenging van Red Bull-coureur Daniel Ricciardo.

'Tot nu toe weet ik nog niet met zekerheid waar ik volgend jaar zal rijden', aldus Sainz die -  via een huurconstructie met Red Bull - met een aflopend contract kampt bij Renault. 'Feit is dat Ricciardo en Red Bull nog niets naar buiten hebben gebracht voor wat betreft een nieuw contract. Tot die tijd teken ik niets. Ik wil immers beschikbaar zijn voor Red Bull wanneer Ricciardo vertrekt', legt de coureur uit, die daarmee direct zijn toekomstaspiraties op tafel lijkt te leggen.

Toch lijkt een toekomst bij Red Bull op korte termijn een lastig verhaal voor Sainz. Red Bull en Ricciardo lijken namelijk steeds dichterbij te komen wat betreft een nieuw contract, nu Ricciardo vorige week zelfs aangaf dat hij binnen afzienbare tijd wil gaan tekenen.

Langer verblijf bij Renault geen straf

Gelukkig is een langer verblijf voor de oud-teamgenoot van Max Verstappen geen straf. 'Ik ben gelukkig bij het team omdat ik veel vertrouwen heb in het project, het team en waar we heen gaan met zijn allen. Over een paar jaar willen we net zo goed zijn als Ferrari en Red Bull en we zullen we met z'n allen alles aan doen om dat doel te bereiken. Ik heb zeker al gesprekken gehad met het management, maar voor nu gebeurt er dus nog even niets. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven