Update III | 'Kvyat maakt meeste kans op stoeltje van Toro Rosso van kandidaten' Formule 1

Update III | 'Kvyat maakt meeste kans op stoeltje van Toro Rosso van kandidaten'

Door Sjoerd Valkering 03 september 2018 | 11:33


Red Bull Racing heeft zich volgens Motorsport.com bij Ferrari gemeld voor Daniil Kvyat. De Oostenrijkse renstal zou de Rus graag in 2019 naast Brendon Hartley willen stallen bij Toro Rosso. De interesse is zeer opvallend, aangezien hij in 2017 nog moest vertrekken midden in het seizoen.

In Spa zou Helmut Marko met Maurizo Arrivabene hebben gesproken over een eventuele komst van Kvyat. Red Bull heeft echter weinig opties voor Toro Rosso, waar Pierre Gasly de overstap gaat maken naar het moederteam. Naast Kvyat zou er ook belangstelling zijn voor Antonio Giovinazzi.

Twee keer vernederd door Red Bull

Kvyat (24) heeft 'een rollercoaster-relatie' met Red Bull. De Rus werd in 2016 gedegradeerd van Red Bull naar Toro Rosso omdat Max Verstappen naar het topteam moest gaan. Vervolgens werd hij een jaar later zonder pardon door Marko op straat gezet. En nu heeft Red Bull weer interesse in hem. Momenteel is Kvyat ontwikkelingscoureur bij Ferrari. 

Update I | 13.53 uur (31 augustus 2018) - Horner bevestigt interesse in Kvyat

Christian Horner heeft vrijdag bij Sky Sports de interesse van Red Bull Racing in Daniil Kvyat bevestigd. De Rus is een kandidaat om de vacature bij Toro Rosso voor 2019 op te vullen.

Horner laat weten dat Kvyat niet de enige kandidaat is. 'Ik denk dat de situatie bij Toro Rosso vrij transparant is en dat iedereen op dit moment wordt beschouwd', antwoordt Horner op de vraag of Kvyat een optie is. 'Hij is één van de rijders die op onze lijst staat.'

Update II | 18.35 uur (31 augustus 2018) - Ook Marko spreekt van Kvyat-interesse 

In navolging van Christian Horner heeft ook Helmut Marko zich uitgelaten over de interesse van Red Bull in Daniil Kvyat. De Red Bull-adviseur sluit zich in gesprek met Motorsport-Magazin aan bij de woorden van Horner.

'Ja, dat klopt. Hij staat inderdaad op ons lijstje', antwoordt Marko als hij door het Duitse medium geconfronteerd wordt met de geruchten van de laatste dagen. De Rus lijkt momenteel de meest waarschijnlijke optie, want door enkele namen van potentiële concurrenten kan een streep, zo blijkt uit hetzelfde vraaggesprek.

Sebastian Buemi en Jean-Eric Vergne werden hevig in verband gebracht met Toro Rosso de laatste tijd. 'Buemi staat niet op onze lijst, hij is onze simulatorcoureur', aldus de Oostenrijker. Over Vergne zegt Marko na lang wikken en wegen: 'We hebben al een Fransman (met Pierre Gasly).'

Update 11.30 - Kvyat op 'pole position' voor Toro Rosso

Bronnen van Motorsport.com hebben laten weten dat Daniil Kvyat zo'n beetje bovenaan het lijstje staat van Red Bull Racing om volgend seizoen naast Brendon Hartley bij Toro Rosso te gaan rijden. Sommige ingewijden laten zelfs weten dat een deal al is gemaakt met de Rus.

Bij Red Bull zouden ze het gevoel hebben dat Kvyat door de rustperiode beter is geworden en dat hij ervaring heeft opgedaan bij een ander team (Ferrari red.). 'Ik zou zeggen dat hij meer volwassen is geworden', meldt Helmut Marko. 'Maar we hebben geen haast met het stoeltje van Toro Rosso.'

Streep door Giovinazzi

Antonio Giovinazzi, die ook op de shortlist van Red Bull zou staan, is geen optie meer volgens Marko. 'Ik geloof dat Giovinazzi ergens anders heen gaat', laat de Oostenrijker en consultant van het team van Max Verstappen weten. 

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

NEPPATSREV
30 Aug 2018 om 20:55

Kvyat kan wel weer even helpen voor een jaar..Ervaren coureur en ze hebben weinig keuze.

jeff1166
30 Aug 2018 om 18:29

Nee..... ze willen weten waarom Ferrari zo snel is Op dit Moment ??

bullfrog
30 Aug 2018 om 18:04

ze zijn beter af met ocon en van doorne

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws