GPreview | De Grand Prix van Singapore Formule 1

GPreview | De Grand Prix van Singapore

Door Maurits Kappetijn 12 September 2018 20:09


Nog een paar nachten slapen en dan breekt het raceweekend aan waarop waarschijnlijk veel Verstappen-fans zaten te wachten: De Grand Prix van Singapore. Na een tweeweekse break is het tijd voor een Grand Prix in deze grote stadstaat, dat blank staat van de wolkenkrabbers.

De Singaporese Grand Prix staat bekend om haar bochtige stratencircuit. De baan gaat dwars door het stadscentrum en langs het beroemde Marina Bay, waaraan het circuit haar naam te danken heeft. Vanaf 2008 wordt er op het door Hermann Tilke ontworpen circuit geracet.

Sindsdien hebben zich al heel wat memorabele momenten afgespeeld op het Marina Bay Street Circuit. Zo maakte Adrian Sutil in 2009 brokken door op klungelige wijze zijn voorganger aan te vallen. Ook had Ferrari één van haar meest verschrikkelijkste pitstops ooit en was Max Verstappen in 2017 al na één ronde klaar nadat hij in de Ferrari-sandwich terecht kwam.

Feiten en cijfers

Grand Prix van Singapore 
Circuit: Marina Bay Street Circuit
Aantal Ronden: 61
Race-afstand: 308.000 KM
Winnaar 2017: Lewis Hamilton
Pole Position 2017: Sebastian Vettel (1:39.491)
Snelste raceronde 2017: Lewis Hamilton (1:45.008)

Tijdenoverzicht

Vrijdag 14 september:

Eerste vrije training
10.30 - 12.00 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
14.30 - 16.00 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 15 september:

Derde vrije training
12.00 - 13.00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
15.00 - 16.00 uur Nederlandse tijd

Zondag 16 september:

Race
14.10 uur Nederlandse tijd

Voorspelling

Een voorspelling maken voor de Grand Prix van Singapore is erg lastig, mede omdat het krappe stratencircuit totaal andere dingen vraagt van de Formule 1-bolides, waardoor de prestaties van de teams nogal overhoop gegooid kan worden. Zo was Red Bull ondanks haar tekortschietende Renault-motor heer en meester in Monaco, eveneens een stratencircuit.

Wat zeker lijkt is dat Mercedes het erg lastig gaat krijgen. Toto Wolff gaf al aan dat men bij de Duitse equipe erg veel moeite gaat krijgen met de circuit-layout, een die niet bij de zilveren auto zou passen. Logischerwijs maken Ferrari en Red Bull dus de grootste kans om met de winst naar huis te gaan. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!