Like ons!
'Marko heeft plannetje en stelt alles in het werk om Ticktum alsnog in F1 te krijgen'

Formule 1

'Marko heeft plannetje en stelt alles in het werk om Ticktum alsnog in F1 te krijgen'

Helmut Marko stelt alles in het werk om Daniel Ticktum alsnog in de Formule 1 te krijgen. Dat meldt Motorsport.com zaterdag. Volgens het Italiaanse medium heeft de Red Bull-adviseur een plannetje bedacht om Ticktum bij Toro Rosso te krijgen in de koningsklasse van de autosport.

In Singapore zou namelijk duidelijk zijn geworden Marko serieus werk maakt van een promotie van de Red Bull-junior. Heel gemakkelijk is dit echter niet, want Ticktum dreigt zijn superlicentie niet te behalen.

De jonge Brit gaat momenteel aan de leiding in het Formule 3-kampioenschap. Wanneer hij deze op zijn naam schrijft komt Ticktum op 30 van de in totaal vereiste 40 punten te staan. Marko overweegt nu om zijn pupil in actie te laten komen tijdens de F3 Asia Winter Series. Dit kampioenschap wordt verreden in januari en februari op de circuits van Buriram en Sepang. Het Formule 1-seizoen begint halverwege maart in 2019.

Marko moet ASN overtuigen voor extra punten

Mocht Ticktum de F3 Asia Winter Series winnen, kan Ticktum rekenen op hooguit zeven of acht punten extra voor op zijn superlicentie. Dat zijn er nog altijd niet genoeg om het totaal van 40 te bereiken. Daarvoor hoopt Marko op de Britse ASN (National Sporting Authority). Zij kunnen Ticktum vijf extra punten geven voor goed gedrag.

Dat wordt echter een lastig verhaal, want Ticktum werd in 2015 voor een jaar lang geschorst vanwege het opzettelijk van de baan rammen van een collega-coureur. Als Marko de ASN zover weet te krijgen, is de kans dus aanwezig dat we volgend seizoen Ticktum zullen zien bij Toro Rosso.

Wehrlein ook in beeld

Naast Daniel Ticktum is Pascal Wehrlein volgens Motorsport.com en L'Equipe ook een belangrijke gegadigde om een stoeltje in 2019 te vervullen. De Duitser verbrak onlangs de banden met Mercedes, waardoor de talentvolle coureur nu ook geldt als een serieuze optie bij Toro Rosso. Ook Daniil Kvyat is genoemd als mogelijke kandidaat voor het opleidingsteam van de Oostenrijkers. (Foto: Red Bull Content Pool)

 

2 reacties

2 reacties

 1. Maurits Kappetijn

  Maurits Kappetijn

  18 Sep 2018 om 20:51

  Is die Ticktum dan echt zo'n groot talent? Wehrlein zou toch een vee logischere optie zijn gezien zijn (al bewezen) talent?
 2. mbs

  mbs

  18 Sep 2018 om 20:50

  Zet Frijns lekker in die wagen

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven