Like ons!
Vettel kijkt terug op 2018: ‘We hebben vaak een goede auto gehad, maar op geen moment dit jaar een dominante auto’

Formule 1

Vettel kijkt terug op 2018: ‘We hebben vaak een goede auto gehad, maar op geen moment dit jaar een dominante auto’

In het begin van het raceseizoen leek Ferrari met de SF71H de snelste bolide van het veld ontwikkeld te hebben. Met nog 5 races te gaan en een achterstand van 50 punten op rivaal Lewis Hamilton, staat Sebastian Vettel echter nog een hele klus te wachten.

Ferrari werd misschien wel gezien als de favoriet voor het kampioenschap, maar heeft de afgelopen weken weinig competitie geboden aan de Silver Arrows. Volgens Vettel is dit geen verrassing: ‘Ik heb vaak gezegd dat we een goede auto hebben, maar ik denk niet dat we op enig moment een dominante auto gehad hebben. Het was dit hele seizoen erg close, maar er waren ook races waarin wij niet dichtbij genoeg zaten.’ Vettel hoopt dat het circuit in Japan Ferrari beter ligt dan Sochi, want om nog kans te maken op de titel zal hij races moeten winnen.

De Ferrari-coureur heeft in het interview met Motorsport.com verder aangegeven het hoofd koel te houden en ieder weekend te kijken waar er mogelijkheden liggen: ‘Ik hou niet van een alles of niets aanpak. Ik ben vooral blij hier te zijn, het is mijn favoriete circuit ter wereld dus ik kan er maar beter van genieten door te focussen op de dingen die voor mij werken dan het te vergooien door te gaan rekenen’, aldus de Duitser. (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven