Like ons!
'Honda heeft progressie vooral in verbrandingskamer gevonden'

Formule 1

'Honda heeft progressie vooral in verbrandingskamer gevonden'

P6 en P7 in de kwalificatie voor de beide Toro Rosso's zijn het bewijs waar de directie van Red Bull Racing op hoopte om hun keuze voor Honda boven Renault nogmaals te bevestigen. De Japanners hebben een grote stap voorwaarts gezet in hun motor-ontwikkeling.

De sleutel in die stap voorwaarts heet verbrandingskamer. Daar hebben de Honda-engineers een verbetering doorgevoerd die veel tijdwinst opgeleverd heeft. 'We zijn dit seizoen niet zo snel met de ontwikkeling geweest als we gehoopt hadden', geeft Honda-motorsport directeur Masashi Yamamoto toe tegenover Motorsport-total.com. 'Recentelijk hebben we echter iets ontdekt in de verbrandingskamer waarmee we veel progressie hebben geboekt.'

Progressie

Hoeveel progressie dat exact is blijft natuurlijk moeilijk in te schatten, maar Red Bull-motorsport-adviseur Helmut Marko wordt er gelukkig van. 'Deze update is zeker een halve seconde per ronde waard', zegt hij tegen ORF. 'Daar zijn we zeer blij mee. De samenwerking met Honda verloopt voorspoedig en het allerbelangrijkste: de progressie die ze beloven, komt daadwerkelijk.' (Foto: Red Bull Content Pool)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven