Like ons!
Renault-engineer: 'De vrijdagen tijdens raceweekenden zijn één grote nachtmerrie voor ons'

Formule 1

Renault-engineer: 'De vrijdagen tijdens raceweekenden zijn één grote nachtmerrie voor ons'

Wie dacht dat voor de raceteams de zaterdag en zondag het drukst waren, heeft het bij het verkeerde eind. In een interview met El Confidencial doet Renault-engineer Raúl Úbeda een boekje open over de werkzaamheden van een Formule 1-team tijdens een raceweekend en stelt daarbij dat de vrije trainingen op vrijdag één grote chaos zijn.

Ùbeda is bij de Franse equipe vooral bezig met de auto van Carlos Sainz. De in Allicante geboren engineer is tevens nooit aanwezig bij de circuits, maar houdt vanaf het Renault-hoofdkwartier in Enstone de auto van Sainz in de gaten. 'Ik ben verantwoordelijk voor alle sensoren van de auto. Elke seconde houd ik me bezig met het checken van alle signalen. Als er iets fout gaat, ben ik de eerste die dat meld', aldus de Spanjaard.

'Eigenlijk is de race nooit echt zwaar voor ons. Dat is eigenlijk een gewone dag voor ons. Om eerlijk te zijn is de vrijdag echt een nachtmerrie voor het team, dat vergeet men weleens. Omdat de coureurs bezig zijn met het vinden van de goede set-up wordt er heel veel van ons gevraagd en moeten we veel input en feedback geven. Tijdens de race is het een kwestie van alles in de gaten houden', aldus Ùbeda. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven