Like ons!
Bezorgde Abiteboul erkent: 'Honda zit nu op hetzelfde niveau als wij'

Formule 1

Bezorgde Abiteboul erkent: 'Honda zit nu op hetzelfde niveau als wij'

Cyril Abiteboul heeft tegenover Motorsport-total.com erkend dat Honda op dit moment op hetzelfde niveau zit als Renault. Volgens ingewijden is de Honda-power unit, die door Spec 3 er een halve seconde bij kreeg, zelfs sneller dan die van het team uit Viry.

Abiteboul geef toe dat Honda op gelijke hoogte is gekomen. 'Honda is zeker terug', zegt Abiteboul. 'Ze zitten op hetzelfde niveau als wij. We moeten daardoor scherp blijven voor de ontwikkeling van de motoren voor volgend seizoen.'

De sportief directeur van Renault maakt zich zorgen om de grote sommen met geld die er omgaan in de motorwereld van de F1. Dat Honda zo snel is gegroeid komt volgens hem voornamelijk door het grote budget van de Japanners.

Gaat er een motorleverancier afhaken?

'Dat baart me zorgen', reageert Abiteboul. 'Maar er zal ooit een punt komen dat één van de vier leveranciers niet meer mee kan doen met geld uitgeven. Ik denk dat de F1 het zich niet kan veroorloven om nog een leverancier te verliezen.' (foto: Renault Sport)

3 reacties

3 reacties

 1. Braakbal

  Braakbal

  13 Oct 2018 om 02:44

  ongetwijfeld stopt Honda er meer geld in. Minstens zo belangrijk is wellicht dat ze er zeker niet met de Franse slag werken. Half werk kan ook geld kosten, Renault maakt nu niet bepaald positieve publiciteit. Dat doet niet Max, dat doen ze zelf.
 2. TotoMax

  TotoMax

  12 Oct 2018 om 09:50

  Zou Renault nog wakker worden? Op zich is de rivaliteit een goede motivator (Redull), maar of Renault is sandbagging voor 2019 of het wordt toch echt een matig jaar voor Abitoul en zijn rijders.
 3. johnnybgood

  johnnybgood

  11 Oct 2018 om 18:21

  1 eruit zou idd niet goed zyn,,,,,maar allemaal eruit,,,,een zegening voor de sport......;-)))))))

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven