Like ons!
Vanaf 2019 achtervleugelverlichting en betere onboard-camera’s in Formule 1

Formule 1

Vanaf 2019 achtervleugelverlichting en betere onboard-camera’s in Formule 1

Volgend jaar zullen in de Formule 1 de achtervleugels van verlichting worden voorzien, krijgen de onboard-camera’s een update en zal een geblokte vlag op het digitale scherm ter hoogte van start/finish leidend zijn voor het afvlaggen van de race. Dat maakt de FIA donderdag bekend.

De autosportbond publiceerde alvast een voorproefje op wat de Formule 1-teams volgend jaar te wachten staat. De verlichting van de achtervleugels moet komen op de rear end plate, de zijkant van de vleugel. Ook zal deze vanwege veiligheidsredenen worden verlaagd.

Behalve dat worden ook de onboard-camera’s geüpgraded om de televisiebeelden spectaculairder te maken. De digitale geblokte vlag krijgt vanaf nu een leidende rol. In Canada werd de race te vroeg afgevlagd, wat voor verwarring zorgde bij sommige coureurs. Vanaf nu is alleen het digitale scherm boven de finish het focuspunt.

Naast deze technische ontwikkelingen wordt ook de stand van de spiegels aangepast. Eerder werden de spiegels gebruikt om een aerodynamisch voordeel te creëren en dit ging ten koste van de veiligheid. Door de regel is deze maas in de wet gesloten. (Foto: Mercedes AMG F1)

1 reacties

  1. mbs

    mbs

    13 Oct 2018 om 01:53

    Nou nou dat zal het verschil wel maken denk ik haha
    V10 terug graag. Weg DRS. Minder aero.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven