Like ons!
Raikkonen kraakt beleid Formule 1: 'Simulator veel duurder dan baantests'

Formule 1

Raikkonen kraakt beleid Formule 1: 'Simulator veel duurder dan baantests'

Kimi Raikkonen kan zich niet vinden in de regels die sinds enkele seizoenen gelden in de Formule 1 aangaande het tussentijds testen van de auto's. Waar teams nu op beperkte dagen hun nieuwe bolides mogen uittesten op het asfalt, had men daar vroeger veel meer vrijheid in. Een kromme regel, stelt de Fin.

Raikkonen stelt dat met de komst van simulatoren bij de Formule 1-teams, de regel betreft de testlimieten achterhaald is. 'Op een gegeven moment besloot men die regel in te voeren. De hoofdreden was om geld te drukken, omdat de teams met het meeste geld natuurlijk het meeste konden gaan testen. Maar nu gebeurt precies hetzelfde met de simulatoren. Op grote schaal testen in de simulator is nog veel duurder dan op de baan testen en dus profiteren de grote teams hier juist van', legt de Ferrari-coureur uit.

Ook denkt The Iceman dat de kwaliteit van de banden sinds de komst van Pirelli als bandenleverancier achteruit is gegaan. 'Voor 2007 had je nog een hevige bandenstrijd tussen Michelin en Bridgestone. Dat kwam ten goede van de kwaliteit van de banden, want de kwaliteit vond ik toen veel beter. Ik denk dat de monopolie van Pirelli een slechte zaak is, want nu heeft het geen drijfveer om te investeren en innoveren', aldus Raikkonen tegenover Motorsport.com. (Foto: Ferrari F1 Team)

1 reacties

  1. NEPPATSREV

    NEPPATSREV

    3 Nov 2018 om 20:53

    Begrijpelijke reactie nu hij naar Sauber gaat, maar hij heeft zeker gelijk wat betreft de banden.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven