Like ons!
'Mercedes gaat geen risico nemen en rijdt met 'normale' velgen in Brazilië'

Formule 1

'Mercedes gaat geen risico nemen en rijdt met 'normale' velgen in Brazilië'

De afgelopen weken was er veel te doen om de omstreden nieuwe velgen van het team van Mercedes. Door aparte gaten in het wiel zou de Brits-Engelse renstal de banden extra koelen, iets wat voorheen als illegaal bestempeld werd. Craig Scarborough, een goed ingevoerde F1-journalist, denkt dat Mercedes komend raceweekend afziet van de nieuwe velg.

In een podcast met collega-journalist Peter Windsor geeft Scarborough aan dat het voor de hand ligt dat Mercedes komende race in Brazilië niet rijdt met het nieuwe velgontwerp. 'Er is nog altijd geen duidelijkheid of het nou wel of niet mag, ondanks enkele losse leuzen van race officials hier en daar. Waarschijnlijk zal Mercedes geen risico nemen en haar nieuwe velg gewoon thuis laten. Ze hebben immers één van de twee titels dit jaar al binnen.'

In ieder geval denkt Scarborough dat er duidelijkheid moet komen over het veelbesproken onderdeel. 'Het is niet goed om steeds die beschuldigingen te hebben over en weer', waarmee de Brit doelt op het geruzie tussen Ferrari en Mercedes. 'Daarnaast moeten alle teams duidelijkheid hebben omdat ze zich met het oog op volgend jaar wellicht ook wel gaan oriënteren op dit vlak. Straks hebben alle teams het overgenomen en wordt het alsnog illegaal verklaard.' Waarschijnlijk zal die duidelijkheid er wel snel komen, want FIA-raceleider Charlie Whiting heeft aangegeven al voor de Braziliaanse Grand Prix duidelijkheid te willen. (Foto: Mercedes AMG F1)

1 reacties

  1. NEPPATSREV

    NEPPATSREV

    5 Nov 2018 om 22:07

    Goed nieuws, de banden vreten op Interlagos, dus goede kans op een nieuw podium voor Max.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven