Update IV | GP van Miami een stap dichterbij Formule 1

Update IV | GP van Miami een stap dichterbij

Door Rick Pasker 21 november 2019 | 21:24


Er gaan stevige geruchten over de Grand Prix van Nederland en de Grand Prix van Vietnam is inmiddels bevestigd voor 2020 en verder, maar dat betekent niet dat Chase Carey en consorten de race in Miami uit hun hoofd hebben gezet.

Het zou het eerste raceproject dat onder leiderschap van Liberty Media gerealiseerd zou moeten worden, maar de Grand Prix van Miami staat niet op de racekalender voor 2019. In gesprek met ESPN geeft Liberty Media CEO Chase Carey aan dat Miami nog altijd hoog op het verlanglijstje staat.

Visitekaartje

'Ik denk dat Miami een visitekaartje kan worden van hoe wij de Formule 1 zien, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten', zegt de besnorde Amerikaan. 'De Verenigde Staten hebben prioriteit in onze expansieplannen en Miami zou daar een belangrijke rol in kunnen spelen. Het is niet gemakkelijk omdat er in Miami heel veel partijen bij de besluitvorming betrokken zijn.'

'Het fan festival dat we daar georganiseerd hebben, heeft geholpen', zegt Carey. 'Ik denk dat iedereen in Miami het er over eens is dat het een geweldige ervaring was, goede energie, goede opwinding, 80.000 bezoekers en we horen alleen maar positieve verhalen. We zijn heel positief over de ontwikkelingen daar.'

Update | 16:55 uur (09 april 2019) - Beslissing over GP Miami laat op zich wachten

De stadscommissie van Miami gaat pas 23 mei een beslissing nemen nemen over een mogelijke Formule 1-Grand Prix in de stad in zuidoostelijk Florida. Liberty Media wil enorm graag een extra Amerikaanse Grand Prix toevoegen aan de Formule 1-kalender, maar de stadscommissie heeft de plannen nog niet goedgekeurd. Dat meldt Racefans.net.

Over anderhalve maand wordt nu dus pas een beslissing verwacht. Halverwege juni zal naar verluidt de Formule 1-kalender van 2020 gepubliceerd worden. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Update II | 20:00 uur (24 april 2019) - Voorlopig streep door GP Miami, alternatieven worden onderzocht

Er komt voorlopig geen extra Grand Prix in de Verenigde Staten. De organisatoren van het evenement, dat in 2020 zou moeten plaatsvinden, kunnen geen voldoende draagkracht vinden in de Amerikaanse miljoenenstad. 

Miami Herald meldt dat het zakenleven in de stad in Florida teveel hinder zou gaan ondervinden van een eventuele Grand Prix in de voorgestelde vorm en dus moet het plan afgeblazen worden. De uiteindelijke kosten van het project zouden ver boven de opbrengsten liggen. Wel ging de gemeenteraad van Miami akkoord met de plannen. Ondanks het feit dat de organisatoren in een ver stadium zaten met Formule 1-eigenaar Liberty Media, moet het feest alsnog afgeblazen worden.

Momenteel wordt er gekeken naar andere locaties waarop er in Miami geracet kan worden. Een beoogde plek zou naast het Hard Rock Stadium zijn. De CEO van het stadion heeft goede hoop op een goede afloop. 'Er moet nog een hoop gebeuren als we het alsnog voor elkaar willen krijgen hier, maar niets is onmogelijk. Ik weet zeker dat deze nieuwe plek wel veel meer perspectief biedt. We gaan er alles aan doen.'

Update III | 20:50 uur (8 november 2019) - Burgemeester Miami wil alsnog Grand Prix ondanks tegenstand

Waar de Grand Prix van Miami op een dood spoor leek te raken, lijkt het nu weer uit het slop getrokken. De burgemeester van Miami, Carlos Giménez, heeft gebruikt gemaakt van zijn veto en laat hiermee alle kritiek op de Formule 1 in zijn stad achterwege.

'Het is voorbarig om een evenement met de omvang van een Formule 1-race zomaar te weigeren', zo stelt Giménez. 'Ik zal betrokken blijven bij de bewoners van Miami Gardens, maar ook bij het vinden van een manier om dit evenement van wereldomvang naar onze gemeenschap te halen.'

Update IV | 21:25 uur (21 november 2019) - Belangrijke hindernis overwonnen voor GP van Miami

Het veto dat de burgemeester van Miami, Carlos Giménez, heeft uitgesproken is nu ondersteund door het bestuur. Het veto is niet teruggedraaid, waardoor een belangrijke hindernis is overwonnen. Het verbod om de openbare weg te gebruiken is van tafel. Het geeft de organisatie drie tot zes maanden de tijd om een degelijk circuit uit te stippelen door de stad. 

'We hebben meer tijd nodig om in het reine te komen met de Miami Dolphins, de gemeenschap en de racefans. We willen een win-win situatie creëren' zegt Giménez. De race zou in 2021 moeten gaan plaatsvinden. 

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

onetimer
24 Apr 2019 om 21:27

Door het tijdsverschil met Europa is het zo goed als onmogelijk maar een avondrace in Las Vegas zou echt te gek zijn.

Gebanned 1
9 Apr 2019 om 20:41

F1 en Amerika liggen elkaar niet.Rondjes rijden op een ovaaltje of rotonde verdere interesse is er niet.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws