Like ons!
Verstappen na incident in Formule 3: 'FIA gaat kerbstones veiliger maken'

Formule 1

Verstappen na incident in Formule 3: 'FIA gaat kerbstones veiliger maken'

Het was voor veel racefans flink schrikken toen Sophia Floersch afgelopen week een vervelende crash maakte in de Formule 3, op het circuit van Macau. De auto van de Duitse vloog door de lucht als gevolg van het glijden over de kerbstones van de bocht. Max Verstappen geeft aan dat de FIA nu aan het kijken is om die geforceerde baanlimieten veiliger te maken.

In gesprek met RacingNews365 geeft de Nederlander aan dat men bezig is opnieuw te kijken naar de kerbstones. 'Ik denk dat ze op veel circuits gaan proberen om het gedeelte voor de kerb te verhogen. Zo glijd je mee over de kerb heen en is het veiliger. In Spa-Francorchamps hebben ze dat nu ook gedaan.'

Ook andere vormen van kerbstones zouden een optie zijn volgens de Red Bull-coureur. 'Op Spielberg, Oostenrijk, liggen bijvoorbeeld andere 'sausage kerbs' ('broodjes', red.), daar kun je een onderdeel van je auto op afbreken, maar je wordt er niet door gelanceerd. Ik denk dat de FIA stappen gaat nemen om te zien wat waar veranderd kan worden.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven