Like ons!
Todt hekelt simulatoren en pleit voor meer tests op de baan

Formule 1

Todt hekelt simulatoren en pleit voor meer tests op de baan

Jean Todt, president van de FIA, is van mening dat de toenemende afhankelijkheid van simulatoren voor de Formule 1-teams slecht is voor de sport. Veel teams baseren veel van hun ontwikkeling op tests met software, maar Todt noemt dit een doorn in het oog voor veel fans.

Tegenover Racefans.net spreekt Todt zijn afschuw uit over het ontwikkelingsproces van de Formule 1-bolides bij de teams. 'Wat je nu ziet is dat meer en meer tests binnen plaatsvinden. Men kan steeds meer dingen testen met simulatoren en veel teams nemen daar zelfs speciale testcoureurs voor aan. Het probleem dat ontstaat is dat de ontwikkeling van de wagens niet meer op de baan plaatsvindt. Hierdoor kunnen fans weinig meekrijgen van dit proces van de sport en dat is vervelend.'

'In dat opzicht mis ik soms wel het verleden', verklaart de Fransman. 'Vroeger had je namelijk dat teams gewoon vrij mochten testen. Toen kon men in ieder geval nog zien hoe dat gebeurde en wat men allemaal wel niet uit de kast trok. We hebben de gekste dingen voorbij zien komen op de banen. Ik denk dat zoiets veel beter is voor de fans.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven