Abiteboul ergert zich aan Honda-lofzang Red Bull: ‘Toro Rosso ligt nog achter ons’ Formule 1

Abiteboul ergert zich aan Honda-lofzang Red Bull: ‘Toro Rosso ligt nog achter ons’

Door Wouter Leendertsen 04 December 2018 10:12


Cyril Abiteboul kan nog geen antwoord geven op de vraag of Renault volgend seizoen in staat is om een bedreiging te vormen voor de top drie. De teambaas van het Franse team denkt dat hun positie mede-afhankelijk is van hoe sterk de combinatie tussen Red Bull en Honda is, die volgens hem eindeloos de hemel in wordt geprezen.

‘We moeten afwachten hoe het met Red Bull en Honda verdergaat’, zegt Abiteboul in een interview met Auto, Motor und Sport. ‘Red Bull krijgt nooit genoeg van het vertellen hoe goed Honda is in vergelijking met ons. Mag ik daarbij aangeven dat Toro Rosso (dat dit jaar al met Honda-motoren reed, red.) nog altijd achter ons ligt?’

'Renault-motor mist nog zo'n twintig tot 27 pk'

Ondanks zijn focus op motorisch vlak, weet ook Abiteboul dat er meer dan een goede motor nodig is om een winnende auto te kunnen. ‘Het chassis is de grootste oorzaak van onze achterstand. De motor mist ongeveer tussen de vijftien en twintig kilowatt (zo'n twintig tot 27 pk, red.), wat onder bepaalde omstandigheden gunstig kan zijn. Red Bull maakt dat goed met hun chassis.’ (Foto: Renault Sport Media)

Reageren? Er zijn vier reacties op dit artikel.


Tags:

Meer nieuws


5 Reacties
bullfrog
4 Dec 2018 om 16:53

je kan zien dat Abiteboul helemaal het padje kwijt is. Als hij niet begrijpt dat Toro Rosso-Honda hele andere doelstellingen had in 2018 . Toro Rosso-Honda ging niet voor classering maar voor ontwikkeling . een door de FIA verzegelde motor mag niet geopend worden een vervangen motor wel.iedere vervangen motor was net ff beter en zo niet dan zagen ze dat in Japan wel. in 2018 was er maar 1 doel data,data,data en verbeteren. nu schuilt er wel een addertje onder het gras , zoals we hebben kunnen zien eist de Red Bull veel meer van de motoren dan Renault en McLaren , daarom hadden ze veel meer problemen met de Renault motor. Dat weten ze bij Red Bull en Honda. Honda bouwt goede motoren , ze zijn gedreven , hebben meer struktuur en ze maken waar wat ze beloven . we hebben tevens kunnen zien dat de problemen bij McLaren Honda grotendeels aan MCL heeft gelegen en niet aan Honda.MCL heeft met hun eisen Honda geremd in de ontwikkeling. ik heb geen glazenbol , maar aan mijn theewater voel ik dat Red Bull de juiste beslissing heeft gemaakt. Renault beloofd weer dat de 2019 motor stukken beter is dan de Honda , maar Renault beloofd al 4 jaar vooruitgang die ze niet waar kunnen maken en Ricciardo heeft nu al ezegd dat het Renault chassis van 2019 veel slechter is dan de RB14. ik denk dat Daniel komend seizoen weer vaak aan de kant komt te staan omdat hij het uiterste van zijn materiaal zal vragen of Renault schroeft de motoren terug om niet weer als onbetrouwbaar over te komen. Renault eindigde 4e dit seizoen , dat kunnen ze volgend jaar wel vergeten volgend jaar gaat het waarschijnlijk tussen Sauber Alfa Romeo , Haas Ferrari en Racing Point Mercedes met als outsider McLaren als ze het lek tenminste boven hebben.

Oale
4 Dec 2018 om 12:39

En achter Renault komen Haas, Mclaren en Williams. Is het dan power gerelateerd, chassis gerelateerd of een combi van beide? Hoe dan ook, een absoluut kul argument van een slecht verliezer.

Nick de wit
4 Dec 2018 om 11:08

Mooie reactie van een fabrieksteam. Die kunnen niet eens een veel snellere auto bouwen dan toro Rosso, met een budget van niks.
Wat een clown. Blijft het.
Hij durft ook geen voorspellingen te doen over hun nieuwe motor. Want die wordt natuurlijk ook weer een aanfluiting.

J@@P
4 Dec 2018 om 10:31

‘Red Bull krijgt nooit genoeg van het vertellen hoe goed Honda is in vergelijking met ons. Mag ik daarbij aangeven dat Toro Rosso (dat dit jaar al met Honda-motoren reed, red.) nog altijd achter ons ligt?’
Mag ik daarbij aangeven dat Toro Rosso heel bewust een (flink) aantal punten heeft laten liggen door het nemen van grid-penalties om zo de nodige extra ervaring met de motor te verkrijgen?

J@@P
4 Dec 2018 om 10:28

‘Red Bull krijgt nooit genoeg van het vertellen hoe goed Honda is in vergelijking met ons. Mag ik daarbij aangeven dat Toro Rosso (dat dit jaar al met Honda-motoren reed, red.) nog altijd achter ons ligt?’

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!