Like ons!
Formule 1 introduceert nieuwe gridstraf-regels om kwalificatie aantrekkelijker te maken

Formule 1

Formule 1 introduceert nieuwe gridstraf-regels om kwalificatie aantrekkelijker te maken

Woensdagavond werd bekend dat er een verandering zal plaatsvinden in het Formule 1-reglementenboek wat betreft gridstraffen. Afgelopen seizoen moesten coureurs die hun motor vroegtijdig verwisselden en daarvoor een fikse straf kregen op een vooraf bepaalde plek starten, waardoor kwalificatiesessies saai werden.

In het 2018-seizoen was het zo geregeld dat als men in de vrije trainingen naar buiten reed met nieuwe onderdelen, de straf vanaf dat moment inging. Hierdoor ontstonden er bijzondere taferelen, vooral tijdens de Grand Prix van Rusland, waarbij er vier auto's bij de uitgang van de pitstraat wachtten totdat één van hen als eerst de baan op zou gaan. Naast dit rare voorval kozen teams ervoor om binnen te blijven tijdens kwalificatiesessies, iets wat voor boze fans zorgde.

Geforceerde deelname aan Q3 

Formule 1-journalist Albert Fabrega en Motorsport.com melden nu dat er een einde is gekomen aan die gridstrafregel. Vanaf 2019 wordt een startplek met meer dan 15 plekken gridstraf anders geregeld. Als meerdere coureurs namelijk 15 plekken gridstraf of meer hebben, wordt hun positie bepaald op basis van het resultaat in Q3 (en wellicht Q2). Zo hoop de FIA de teams geforceerd een goede ronde te laten neerzetten, waardoor de spanning op de zaterdagmiddagen moet toenemen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

  1. De/Telegraaf/Sport

    De/Telegraaf/Sport

    6 Dec 2018 om 10:56

    Maar dan heb je alsnog dat teams besluiten om niet deel te nemen aan de kwalificatie, omdat ze dan gebruik moeten maken van de banden die zei in Q2 hebben gebruikt?! Of zie ik dit verkeerd??

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven