Abiteboul: Volgorde motorleveranciers kan veranderen Formule 1

Abiteboul: Volgorde motorleveranciers kan veranderen

Door Boy van der Leeden 06 december 2018 | 09:40


Dat de teams van Mercedes en Ferrari met hun eigen motoren afgelopen seizoen vooraan reden, en het gegeven dat de coureurs van Red Bull Racing vooral dankzij het chassis en niet de Renault-motoren vooraan reden, wilt niet zeggen dat dit volgend jaar ook het geval zal zijn. Dat is de mening van Renault F1-teammanager Cyril Abiteboul.

De Britse Formule 1-journalist Joe Saward gaf in een podcast met Inside F1 aan Abiteboul te hebben gesproken over de motorontwikkeling van volgend jaar. Volgens Abiteboul kan je er niet automatisch van uit gaan dat de motorontwikkeling bij alle leveranciers evenredig is: ‘We weten niet wat de volgorde op de grid gaat zijn. We weten dat we beter zullen zijn, maar maakt ons dat beter dan de anderen? Dat weten we niet. Als Honda slim is, dan zeggen ze precies hetzelfde, want misschien zijn ze beter, maar misschien ook niet. Voordat we iedereen zien rijden hebben we geen antwoord op die vraag.’

Iedereen maakt een stap vooruit

De vraag welke motorleverancier zich volgend jaar het meeste weet te ontwikkelen is vooral interessant voor het team van Red Bull Racing. De Oostenrijkers zijn voor aankomend seizoen overgestapt van Renault-motoren naar de krachtbronnen van Honda. Of dit een stap vooruit is moet nog maar blijken, zo is ook Saward van mening: ‘De vraag is of Renault volgend jaar beter is of niet. Het antwoord is simpel: ze zullen volgend jaar allemaal beter zijn. Het enige wat we niet weten is wie er volgend jaar beter is dan de anderen.’ (Foto: Renault Sport Media)

Heb je de F1-kalender van 2019 al gezien? Die is deze week officieel goedgekeurd.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Nick de wit
6 Dec 2018 om 12:13

Nou dat is helemaal niet zo moeilijk hoor.
Ferrari en Mercedes hebben het meeste vermogen. Daarachter komt Honda.
Dan een tijdje niks

En dan krijg je Renault met die onbetrouwbare bagger van ze

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws