Like ons!
‘FIA past regels gridstraffen aan om kwalificatiedeelname te bevorderen’

Formule 1

‘FIA past regels gridstraffen aan om kwalificatiedeelname te bevorderen’

De FIA heeft naar verluidt een nieuwe regel ingesteld waarmee het wil voorkomen dat coureurs weigeren in actie te komen in de kwalificatie. Dit seizoen liepen coureurs soms zoveel gridstraffen op dat ze besloten niet meer in de kwalificatie te rijden omdat ze toch naar achteren zouden worden gezet.

Om dat volgend jaar te voorkomen zou de internationale autosportbond de regels hebben aangepast, zo schrijft RaceFans. Een goed voorbeeld van afgelopen jaar is de kwalificatie voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland, waarbij in Q2 vijf man niet in actie kwam door opgelopen gridstraffen. Volgens het medium geven de nieuwe regels aan dat de positie van de coureurs op de grid gewoon worden bepaald door de tijd in de kwalificatie.

'Moment van invoer nieuw onderdeel bepalend'

Daar maakt het medium echter wel kanttekeningen bij. Wanneer een coureur tijdens een sessie een nieuw onderdeel op de auto laat monteren, wordt de gridstraf opgelegd tijdens de eerste sessie waarin het onderdeel wordt gebruikt. De eerste keer dat het nieuwe element wordt gebruikt, krijgt de coureur tien plaatsen straf en bij de keren daarna vijf plaatsen. Wanneer een coureur meer dan vijftien plaatsen straf krijgt, zou hij achteraan moeten beginnen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven