Like ons!
Marko legt uit: ‘Toro Rosso heeft drie trucks met Red Bull-onderdelen ontvangen’

Formule 1

Marko legt uit: ‘Toro Rosso heeft drie trucks met Red Bull-onderdelen ontvangen’

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal Toro Rosso zoveel mogelijk onderdelen van de Red Bull van 2018 gebruiken. Daarom heeft het team uit Faenza geen nieuwe technisch directeur nodig en zal die positie, na het vertrek van James Key naar McLaren, vacant blijven.

‘De technisch directeur in zijn huidige vorm is niet meer nodig omdat het concept van Red Bull komt’, motiveert Marko de keuze ten overstaan van Autosport. ‘Dat concept is niet langer geheim: Toro Rosso heeft drie vrachtwagens vol met onderdelen ontvangen en zal zoveel mogelijk onderdelen van de Red Bull van 2018 overnemen als de technische reglementen toestaan.’

'De complete achterkant is van Red Bull'

Meer teams houden er een soortgelijke constructie op na. Zo leent Haas veel onderdelen van Ferrari, maar dat team werd herhaaldelijk verweten dat het dat niet volgens de regels deed. Marko benadrukt nogmaals dat Toro Rosso in ieder geval de eerlijke weg bewandeld. ‘De complete achterkant is van ons (Red Bull), alles wat is toegestaan volgens de voorschriften. Daarin hebben we een klein voordeel wat de kosten betreft.’ (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven