Like ons!
Brundle oordeelt: ‘Dingen klopten niet onder Arrivabene bij Ferrari’

Formule 1

Brundle oordeelt: ‘Dingen klopten niet onder Arrivabene bij Ferrari’

Onder leiding van Maurizio Arrivabene zag oud-coureur Martin Brundle veel misgaan bij Ferrari. De voormalig rijder van onder meer Benetton heeft dan ook meer vertrouwen in Mattia Binotto, de nieuwe teambaas van de Scuderia.

In gesprek met Autosport International geeft Brundle aan niet dingen te willen zeggen op het persoonlijke vlak omdat je niet alles als buitenstaander kan weten. ‘Maar ik heb het wel geobserveerd en ik zag dingen die niet goed waren’, vertelt de commentator van Sky Sports.

'Binotto moet met vervelende mensen praten zoals ik'

De Brit heeft voorbeelden genoeg. ‘Als je naar situaties kijkt zoals op Hockenheim, waar Vettel onder druk werd gezet doordat Ferrari niet de juiste dingen deed eerder in de race. Toen ging hij van de baan en werd hij op dat moment eigenlijk uitgeschakeld in het kampioenschap’, zegt Brundle, die ook Monza, waar Sebastian Vettel volgens hem op sleeptouw genomen had moeten worden door Kimi Raikkonen, noemt als voorbeeld waar het misging bij Ferrari.

De nieuwe leidsman, Binotto, kan op veel vertrouwen van Brundle rekenen. ‘Ik denk dat hij een goede reputatie heeft in de technische ontwikkeling van het team. Hij is echt een leider. Maar nu is hij de bliksemafleider. Hij moet nu op de voorgrond treden en praten met vervelende mensen zoals ik’, grapt hij. ‘Dat is een ander werk en een andere uitdaging.’ (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven