Like ons!
'RB15 krijgt lagere rake, maar met een langere wielbasis'

Formule 1

'RB15 krijgt lagere rake, maar met een langere wielbasis'

Red Bull Racing heeft de zogenaamde rake aangepast voor volgend seizoen. Het team van Christian Horner rijdt altijd met de hoogste rake van de grid, maar schuift komend seizoen iets meer op richting de rest van de renstallen, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Dit komt door de nieuwe regels met de voorvleugel. 

De nieuwe rake benadert die van Ferrari, aldus de Italiaanse sportkrant. Verder zal de wielbasis langer worden, met acht centimeter. Maar dit laatste is geen verrassing, aangezien alle teams met een langere wielbasis gaan rijden omdat er meer brandstof (5 kilo) meegenomen mag worden. Van Ferrari was eerder bekend dat ze voor een relatief langere wielbasis hebben gekozen.

Velgen RB15

Eerder al meldde Motorsport Italië dat de RB15 voorzien zal worden van de omstreden 'Mercedes-velgen'. De velgen met extra gaten zorgen voor een betere koeling van de achterbanden, maar mogen niet voor aerodynamisch gewin worden ingezet anders zijn ze illegaal. Het is de vraag of Adrian Newey, designer van Red Bull, dat gaat proberen te omzeilen. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven