Like ons!
Marko zag Buemi niet als serieuze optie: 'Verdient nu veel, heel veel geld'

Formule 1

Marko zag Buemi niet als serieuze optie: 'Verdient nu veel, heel veel geld'

Sébastien Buemi werd na afloop van het vorige Formule 1-seizoen in verband gebracht met een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. De Zwitser zou in de belangstelling hebben gestaan van Toro Rosso, maar de in Faenza gevestigde renstal koos echter voor Daniil Kvyat en Alexander Albon als nieuwe coureurs.

Helmut Marko bevestigt in gesprek met het Duitse Motorsport-Total.com dat er intern kort gesproken is over een rentree van Buemi. De Oostenrijkse adviseur stelt daar wel bij dat 30-jarige rijder nooit een hele serieuze kandidaat is geweest en dat er nooit verregaande onderhandelingen zijn gevoerd.

'Die vraag is eigenlijk nooit écht gesteld', zegt Marko over de interesse van Toro Rosso in Buemi afgelopen winter. De 75-jarige talentenscout vertelt verder dat Buemi momenteel een aardig salaris opstrijkt. 'Hij verdient in de Formule E veel, heel veel geld. Hij bevindt zich nu in een gelukkige omgeving. We konden hem bij Toro Rosso lang niet hetzelfde salaris bieden als dat hij verdient in de Formule E en het WEC.'

Buemi testrijder bij Red Bull

Buemi reed tussen 2009 en 2011 al voor het team van Toro Rosso. De Zwitser wist niet te imponeren en werd om die reden vervangen door Daniel Ricciardo in 2012. Buemi bleef in de jaren die volgden echter lid van de Red Bull-familie en dat is in 2019 niet anders. De Fransman ondertekende onlangs een nieuw contract als simulator- en testrijder bij de Oostenrijkse formatie. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven