Like ons!
Chandhok wil meer grindbakken: 'Overmaat aan asfalt vermoordt circuits'

Formule 1

Chandhok wil meer grindbakken: 'Overmaat aan asfalt vermoordt circuits'

Karun Chandhok is van mening dat er meer grindbakken moeten komen bij de hedendaagse Formule 1-circuits. De oud-coureur in de Formule 1 en tegenwoordig analist denkt dat het gebrek aan grind- en zandbakken de spanning van de sport naar beneden haalt en daarnaast ook zorgt voor verwarring omtrent de regels.

'Natuurlijk is het een stukje veiliger, maar er ontstaat wel echt een overmaat aan asfalt', aldus Chandhok, die geciteerd wordt door onder meer Crash.net. 'Maar nu is er zoveel asfalt dat het plezier er onder lijdt. Kijk bijvoorbeeld naar Spa. Het was altijd een grote uitdaging om heelhuids Eau Rouge uit te komen, maar nu er gewoon asfalt naast de baan ligt in plaats van gras of grind, hangt er geen risico meer aan dat je even van de baan schiet. Kortom: die extra repen asfalt vermoorden de circuits.'

Verstappen voorbeeld dat er meer asfalt moet komen op Formule 1-circuits

Ook haalt de Indiër het moment van Max Verstappen en Kimi Raikkonen aan tijdens de Grand Prix van Amerika. Verstappen haalde in de laatste ronde onrechtmatig Raikkonen in en werd van het podium gehaald. 'Dat is natuurlijk raar. Straffen uitdelen achteraf is gewoon funest voor de kijker en de sport. Als daar naast de baan geen asfalt had gelegen had hij die move niet succesvol kunnen doen en had het gediend als natuurlijke straf. Doordat er daar extra asfalt aangelegd is kon hij meer snelheid meenemen en moest hij alsnog de straf incasseren, op een vervelend moment.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven