Like ons!
Gasly: ‘Ben hier niet om tweede coureur te worden achter Verstappen’

Formule 1

Gasly: ‘Ben hier niet om tweede coureur te worden achter Verstappen’

Pierre Gasly maakte niet de overstap van Scuderia Toro Rosso naar Red Bull Racing om achter Max Verstappen te functioneren als tweede coureur. De Fransman heeft veel bewondering voor zijn nieuwe Nederlandse teamgenoot, maar zou zelf niet gelukkig worden van een rol als tweede rijder.

Gasly neemt volgend jaar het Red Bull-zitje van Daniel Ricciardo over, maar waar de Australiër vaak zijn meerdere moest erkennen in Verstappen geeft Gasly aan niet dezelfde intenties te hebben. ‘De grootste uitdaging voor mij is om nu een van de beste coureurs te worden. Het zal wat tijd kosten om competitief te zijn, maar ik ben hier niet om de tweede coureur te zijn, dat is niet wat ik wil en waar ik gelukkig van word,’ laat de Fransman weten in gesprek met het Duitse Motorsport-Total.com.

'Dit soort zaken kosten wat tijd'

Ondanks de sterke band tussen de teams van Toro Rosso en Red Bull is de cultuur tussen beiden toch zeer verschillend. Gasly’s vorige werkgever was gevestigd in Italië, terwijl Red Bull opereert vanuit zowel Engeland als Oostenrijk. De Fransman ziet de cultuurverschillen vooral als een uitdaging voor aankomend seizoen, waarin hij de strijd aan wilt gaan met zijn teamgenoot: ‘Dit soort zaken kosten wat tijd en Max is een van de snelste coureurs in de paddock, wat voor mij enorm spannend is omdat het je naar een hoger niveau tilt.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

  1. Brakkie

    Brakkie

    16 Jan 2019 om 19:11

    Geen schijn van kans. Welterusten.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven