Like ons!
‘Liberty wil ineens lagere budgetcap vanaf 2021’

Formule 1

‘Liberty wil ineens lagere budgetcap vanaf 2021’

Nog altijd wil de Formule 1 in 2021 mogelijk een budgetcap invoeren om de spanning in de koningsklasse terug te brengen. Nu de onderhandelingen moeizaam verlopen en de deadline er langzaam maar zeker aan zit te komen, lijkt eigenaar Liberty Media de druk op de teams op te voeren door de budgetlimiet nog lager te leggen.

Volgens Auto, Motor und Sport is de verzoenende toon die directeur Chase Carey aansloeg tijdens de onderhandelingen intussen omgedraaid naar een toon waaruit minder verbondenheid spreekt. Waar de topteams eerst zouden hebben geprobeerd de budgetlimiet van 150 miljoen dollar op te krikken tot zo’n 200 miljoen dollar, zet Liberty de toon door de budgetcap te willen verlagen.

'Liberty wil budgetlimiet in stapjes verlagen'

Gedurende de jaren wil de Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 de kosten steeds verder drukken. In 2021 zou de limiet op 180 miljoen dollar moeten liggen, waarna in 2022 en 2023 er respectievelijk 165 en 130 miljoen zou mogen worden uitgegeven. Er zou nog worden onderhandeld over welke kosten daarin moeten worden meegenomen.

De budgetcap moet onderdeel zijn van het nieuwe Concorde-verdrag dat in 2021 in moet gaan. De deadline waarop dit verdrag uit moet zijn onderhandeld ligt op 30 juni 2019. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven