Actiegroep voor Nederlandse GP op Assen: 'Heel Nederland gaat dit zien, letterlijk' Formule 1

Actiegroep voor Nederlandse GP op Assen: 'Heel Nederland gaat dit zien, letterlijk'

Door Joris Verwijst 26 januari 2019 | 10:53


Een groep ondernemers uit de omgeving van Assen gaat zich inzetten voor de komst van een Grand Prix van Nederland naar het TT Circuit. Om dat te bevorderen, hebben de ondernemers de stichting GrandPrix Assen opgericht. Met dat nieuws komt RTV Drenthe zaterdag. 

De groep heeft inmiddels duizenden euro's ingezameld, om campagne te kunnen voeren. Iedere ondernemer die zich aanmeld, legt duizend euro in. Inmiddels doen ongeveer vijftig bedrijven mee. Het doel is om de concurrentiestrijd ten opzichte van het Circuit Park Zandvoort te winnen en de Formule 1 naar Assen te halen. 

Niels Palmers, één van de betrokken ondernemers: 'Binnenkort beginnen we. Heel Nederland gaat dit zien. Ze krijgen het letterlijk via de brievenbus.' Palmers houdt ook rekening met de mogelijkheid dat het hele feest niet doorgaat. 'En lukt het niet? Dan is de aandacht in ieder geval even gericht op Assen.' 

Zandvoort of Assen?

Dankzij de toenemende populariteit van Max Verstappen werd er de laatste jaren al meer en meer gesproken over de komst van een Nederlandse Grand Prix. Zandvoort heeft de voorkeur gekregen van Formula One Management, in verband met de historie van het circuit. De mogelijkheden rondom het circuit van Assen zijn groot, vanwege de financiering die zo goed als rond zou zijn. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws