Like ons!
Ocon 'kan en wil' bijrol in 2020 niet accepteren: 'Dat zou mij enorm teleurstellen'

Formule 1

Ocon 'kan en wil' bijrol in 2020 niet accepteren: 'Dat zou mij enorm teleurstellen'

Als hij in 2020 opnieuw geen zitje heeft in de Formule 1, dan 'wil en kan' Esteban Ocon dat naar eigen zeggen niet accepteren. De Fransman moet het in 2019 doen met een zitje als reservecoureur bij Mercedes, na een hele serie afzeggingen. 

'Wat ik niet wil en niet kan accepteren, is in 2020 niet op de startgrid staan', begint Ocon tgenover Motorsport.com. 'Dat zou mij enorm teleurstellen. Ik geloof erin dat ik terug kan komen en ik vertrouw daarvoor ook op de mensen om mij heen. Ik zal beter voorbereid zijn door alles wat ik geleerd heb van de afgelopen seizoenen.'

Voor Ocon is er nóg een belangrijk aspect bij een rentree: de nieuwe regels. 'Door de nieuwe regels voor het gewicht zal ik er beter op voorbereid zijn dan toen ik in 2017 bij Force India begon.' Tot en met 2018 mocht de combinatie auto-coureur 734 kilogram wegen, maar vanaf het nieuwe seizoen is dat gewicht met zes kilo verhoogd tot 740 kilogram. 

Mogelijk naar Mercedes in 2020

In 2019 moet Ocon vanaf de bank toekijken, maar in 2020 zou hij zomaar eens het stoeltje van Valtteri Bottas over kunnen nemen. De Fransman ziet dat wel zitten. 'Ik bleef op dezelfde manier werken en ik hield mijn toewijding. Ook buiten de baan en de fabriek was, is en blijft mijn motivatie groot. Ik geloof dat deze situatie zal veranderen door de hoeveelheid werk die ik er elke dag instop. Mijn toewijding zal zich uitbetalen en in 2020 kom ik dus terug.' (Foto: Racing Point F1 Media) 

2 reacties

2 reacties

 1. Brakkie

  Brakkie

  10 Feb 2019 om 14:32

  Van een toekomstig ex F1 coureur bedoel je zeker.
 2. Nick de wit

  Nick de wit

  10 Feb 2019 om 08:04

  De laatste kreten van een ex F1 coureur denk ik. Als Mercedes zoveel vertrouwen in hem had had hij nu echt wel ergens gezeten en anders hadden ze hem echt wel naast lewis gezet

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven