Like ons!
Opvallend nieuws: beIN Sports zegt contract met Formule 1 op wegens piraterij

Formule 1

Opvallend nieuws: beIN Sports zegt contract met Formule 1 op wegens piraterij

Opvallend nieuws uit het Midden-Oosten deze zaterdag. beIN Sports heeft namelijk besloten om het contract voor de uitzendrechten van de Formule 1, niet te verlengen. De reden is dat de FOM te weinig zou doen tegen illegale streams op het internet. 

De zender zond sinds 2014 de grootste autosportcompetitie ter wereld uit, in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In dat jaar werd een vijfjarig contract getekend, voor in totaal zo'n 170 miljoen euro. Deze investering zou beIN Sports echter niet hebben terugverdiend, met name door de resultaten in 2018. 

Eén van de belangrijkste redenen zou de oprichting van het Saoedische beoutQ zijn. De sportuitzendingen worden opnieuw uitgezonden via een netwerk in Saoedi-Arabië via een eigen streamingservice. beoutQ heeft banden met de Saoedische overheid. 

beIN Sports klaagde eerder al met succes bij onder meer de Premier League, de FIFA en de UEFA. De drie organisaties ondernamen al gerechtelijke stappen. De Formule 1 heeft echter nog geen stappen aangekondigd, waardoor beIN Sports het contract heeft opgezegd. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven